18.4 C
Athens

Αταλάντα – Φιορεντίνα 2-3: Θρίαμβος των Βιόλα, πρόκριση με δέκα παίκτες και buzzer beater!

Με γκολ σε νεκρό χρόνο η Φιορεντίνα άφησε ξερή την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κόπα Ιτάλια στην τελευταία φάση του αγώνα

Οι απουσίες στην επίθεση μέσα στο 2022 έχουν οδηγήσει την Αταλάντα σε αρνητικά αποτελέσματα με πιο πρόσφατο αυτό απέναντι στη Φιορεντίνα που κατέληξε σε αποκλεισμό: Οι Βιόλα των δέκα παικτών με γκολ στο 93′ απέδρασαν με τη νίκη από το Μπέργκαμο (2-3) και πανηγύρισαν την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ιταλίας, με τους Μπεργκαμάσκι να σοκάρονται στην τελευταία φάση του αγώνα και μια εβδομάδα πριν υποδεχθούν τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι δεν είχε στη διάθεση της ξανά τους τραυματίες Μίραντσουκ και Ζαπάτα, ενώ στο 37′ έχασε με μυϊκό τραυματισμό τον Παλομίνο που δύσκολα θα προλάβει την αναμέτρηση με τους Ερυθρόλευκους.

Πριν από αυτό ο Πιόντεκ είχε προλάβει να σκοράρει στο 9′, με τον Τζαπακόστα να πετυχαίνει ένα απίθανο γκολ για το 1-1 και τον Γκασπερίνι ελέω της αναγκαστικής αλλαγής και της εισόδου του Κουπμάινερς να υποχρεώνεται να αλλάζει το σύστημα σε 4-2-3-1.

Ο Μπογκά στο ντεμπούτο του ως βασικός σκόραρε με ένα εκπληκτικό σουτ για το 2-1 στο 56′ και ενώ συνολικά ο Ιβοριανός είχε εξαιρετική εικόνα αφού του πιστώθηκε και η ασίστ στον Τζαπακόστα τον οποίο βρήκε με τακουνάκι.

Η Φιορεντίνα κέρδισε πέναλτι στο 71′ και παρότι ο Μούσο απέκρουσε σε πρώτο χρόνο την εκτέλεση του Πιόντεκ αλλά όχι και σε δεύτερο το ριμπάουντ του Πολωνού. Η αποβολή του Κουάρτα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79′ υποχρέωσε τον Ιταλιάνο να ρίξει στο ματς τον Μιλένκοβιτς και εκείνος αναδείχθηκε σε παίκτη του αγώνα. Ο αμυντικός της Φιορεντίνα σκόραρε στην τελευταία φάση του αγώνα και έστειλε την Αταλάντα σπίτι της και τους Βιόλα στους «4» σε μια απίθανη πρόκριση με δέκα παίκτες!

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Τζιμσίτι, Ντεμιράλ, Παλομίνο (37′ λ. τρ. Κουπμάινερς), Χάτεμπουρ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Τζαπακόστα, Μαλινόβσκι (74′ Μουριέλ), Μπογκά, Πάσαλιτς (74′ Πεσίνα)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Οντριοθόλα, Κουάρτα, Ίγκορ, Μπιράγκι, Μαλέ (81′ Μιλένκοβιτς), Τορέιρα, Καστροβίλι (59′ Μποναβεντούρα), Σαπονάρα (74′ Ικονέ), Πιόντεκ, Γκονσάλες (60′ Σότιλ)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «8»

Τρίτη 8/2

Ίντερ – Ρόμα 2-0 (2′ Τζέκο, 68′ Αλέξις Σάντσες)

Τετάρτη 9/2

Μίλαν – Λάτσιο 4-0 (24′ Λεάο, 41′, 45+1′ Ζιρού, 79′ Κεσί)

Πέμπτη 10/2

Αταλάντα – Φιορεντίνα 2-3 (30′ Τζαπακόστα, 56′ Μπογκά / 9′, 71′ Πιόντεκ, 90+3′ Μιλένκοβιτς

Γιουβέντους – Σασουόλο (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς