16.1 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1 (παρ.): Απίθανη πρόκριση με ομάδα… προετοιμασίας! (vid)

Με τον Γιώργο Μασούρα να γίνεται MVP από τον πάγκο και τον Φαντιγκά να λάμπει στο ντεμπούτο του, η ομάδα του Μαρτίνς πήρε μεγάλη πρόκριση παίζοντας με αναπληρωματικούς, νεαρούς και νεοαποκτηθέντες κόντρα στους βασικούς του Γιάννη Αναστασίου

Τι κι αν έπαιξε χωρίς δέκα παίκτες και με βασικούς ποδοσφαιριστές είτε από τη Β’ ομάδα, είτε από εκείνους που δεν έχουν ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής; Ο Ολυμπιακός υπερκέρασε το εμπόδιο του Παναιτωλικού (3-1) στην παράταση στο Καραϊσκάκη και σφράγισε το τρίτο εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Πέδρο Μαρτίνς να βλέπει αρκετούς παίκτες του να κάνουν σπουδαία εμφάνιση και σαν να είναι έτοιμοι… από καιρό.

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση ήταν εκρηκτικό και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην παρουσία του ορεξάτου Φαντιγκά. Ο Γάλλος μέσος μόλις στο 2′ από τη μεγάλη περιοχή με τρομερό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη και στο 6′ άνοιξε το σκορ μετά από καταπληκτική φάση που ξεκίνησε από τον ίδιο.

Ο 21χρονος έκλεψε την μπάλα ψηλά και έδωσε στον Καρβάλιο, ο Πορτογάλος άνοιξε δεξιά στον αφύλαχτο Γάλλο που με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 1-0, πανηγυρίζοντας το έντονα σε μια εμφάνιση που θα θυμάται για αρκετό καιρό (μέχρι την επόμενη) αφού πραγματικά έδειξε εξαιρετικά στοιχεία τόσο στην πίεση πάνω στην μπάλα, όσο και με την τεχνική του κατάρτιση και τις κινήσεις του στον χώρο.

 

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν μπόλικη ενέργεια να καταθέσουν στο χορτάρι στα πρώτα λεπτά και πραγματικά η εικόνα τους ήταν εξαιρετική στα πρώτα 45′ – κυρίως – αφού ειδικά οι μεσοεπιθετικοί (πλην του Ονιεκούρου που ήταν ξανά εκτός κλίματος) είχαν διάθεση να δείξουν πράγματα. Ο Καρβάλιο με ένα φανταστικό σουτ που πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Ανέστη άγγιξε το 2-0, σε ένα διάστημα που ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να απειλήσει στην αντεπίθεση με μακρινά σουτ που επιχείρησαν είτε ο Μεντόσα, είτε ο Νταγκό, αλλά είχε σταθερά απάντηση ο Τζολάκης.

Στο δεύτερο μέρος, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγές αλλά ο ρυθμός παρέμεινε αρκετά γρήγορος, με την ομάδα του Αγρινίου να ψάχνει το γκολ και τους Ερυθρόλευκους να αναζητούν το δεύτερο που θα τελειώσει την κατάσταση. Οι Αγρινιώτες ανέβηκαν μετά το 70′ και κυρίως με τον Ντουάρτε (όταν πια έδειχνε άδειος από ενέργεια ο εξαιρετικός Νταγκό) προσπαθούσε να αιφνιδιάσει (μάταια) τον Τζολάκη.

Εκεί που την πάτησε ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν στη φάση του 85ου λεπτού. Ο φρέσκος Μπαρμπόσα από τα αριστερά έκανε το γύρισμα, ο Καρέλης πετάχτηκε προ του Μπα που τον έχασε στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ έγραψε το 1-1 για να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στους φιλοξενούμενους.

Ο Παναιτωλικός βρισκόταν μερικά λεπτά από μια ιστορική πρόκριση. Η αποβολή του Ντουάρτε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 89′ τον υποχρέωσε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο στο εναπομείναν διάστημα, αλλά άντεξε ως το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Βρουσάι γέμισε από τα δεξιά στην περιοχή με δύναμη, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Ρόνι Λόπες που σέντραρε στην καρδιά της περιοχής και εκεί ο Μασούρας αφού κοντρόλαρε εκτέλεσε τον Ανέστη για το 2-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων που οδήγησε τις δύο ομάδες στο έξτρα μισάωρο της παράτασης.

Εκεί η κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν πλήρης και έμοιαζε θέμα χρόνου να έρθει το τρίτο γκολ. Ο Τικίνιο απώλεσε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος της παράτασης, ενώ το ίδιο έκανε και ο Βρουσάι σε μια φάση που πραγματικά δεν… χάνεται. Τελικά το γκολ της πρόκρισης ήρθε στο 115′.

Ο εκπληκτικός Μασούρας που για δεύτερο ματς ήταν καταλυτικός, πίεσε ψηλά και έκλεψε, ο Ρόνι Λόπες του έδωσε ξανά την μπάλα και ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1 και τον Ολυμπιακό στους «4»!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Τζολάκης, Κίτσος, Α. Παπαδόπουλος, Μπα, Βρουσάι, Σουρλής (98′ Ανδρούτσος), Κανέ (66′ Μ. Καμαρά), Φαντιγκά (53′ Μασούρας), Καρβάλιο (66′ Ρόνι Λόπες), Ονιεκούρου (76′ Κούντε), Ελ Αραμπί (53′ Τικίνιο)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Ανέστης, Περέιρα, Βργκοτς, Μαλής, Μπακαδήμας (57′ Λάρσον), Νταγκό (90′ Χουχούμης), Αντούνες (57′ Φλόρες), Μεντόσα (82′ Μπαρμπόσα), Μάρτενσον (105+1′ Λούι), Ντουάρτε, Καρέλης (90′ Τσιγγάρας)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς