18.3 C
Athens

Αναγέννηση – Παναθηναϊκός 0-1: Στα ημιτελικά με δεύτερη νίκη οι Πράσινοι (vid)

Οι Πράσινοι σφράγισαν και τυπικά την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσουν τη Λαμία - Επιστροφή στη δράση για τον Κουρμπέλη μετά από 14 μήνες

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται και με τη βούλα στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Πράσινοι με παρακαταθήκη το 4-0 του «Α. Νικολαΐδης», πήραν και δεύτερη νίκη στην Καρδίτσα απέναντι στην Αναγέννηση (0-1) σε μια αναμέτρηση που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε την ευκαιρία να δει παίκτες που δεν αγωνίζονται συχνά.

Η αναμέτρηση είχε ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα για τις δύο ομάδες, αφού τα πάντα είχαν κριθεί από το ματς της Λεωφόρου. Με αρκετές αλλαγές και η Αναγέννηση και ο Παναθηναϊκός, σε ένα πρώτο μέρος όπου οι Πράσινοι είχαν μεγάλη ευκαιρία με δοκάρι του Βιτάλ στο 13′ αλλά και πρόβλημα στην ανάπτυξη και στην κυκλοφορία της μπάλας. Οι Θεσσαλοί είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Γκίνη, ο οποίος στο 27′ είδε τον Διούδη να αποκρούει το εξ επαφής πλασέ του παίκτη της Αναγέννησης με το ένα πόδι σε κόρνερ.

Ο ρυθμός δεν ήταν γρήγορος στο δεύτερο μέρος και εν πολλοίς αυτό οφειλόταν και στις αλλαγές που ξεκίνησαν να κάνουν από το 60′ οι δύο προπονητές. Ο Γιοβάνοβιτς στο 75′ πέρασε στο ματς τον Δημήτρη Κουρμπέλη που επέστρεψε στη δράση 14 μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και στο διάστημα που αγωνίστηκε ήρθε και το γκολ για τους Πράσινους.

Στο 81′ ο Αϊτόρ από τα δεξιά έκανε το γύρισμα στην περιοχή για τον Παλάσιος που από κοντά σκόραρε και πάλι με πλασέ για το 0-1. Ο Ισπανός που έβγαλε την ασίστ στον Αργεντινό, έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ αφού ο Γκέκας έκανε τρομερή επέμβαση με το ένα χέρι στο φαλτσαριστό σουτ του, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 0-1.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρομάνος, Γκουγκούδης, Λαρέα (56′ Καρανίκας), Κοτσώνης, Μπάλλας, Πλέγας (75′ Θεολόγης), Βιδάλ (69′ Μπιανκόνι), Μπαντιμπανγκά (56′ Κουτσιανικούλης), Γκίνη (69′ Πολίτης), Μανιός.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάρλια, Πούγγουρας, Σάντσες (63′ Σιδεράς), Αγιούμπ (63′ Παλάσιος), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς (63′ Ρουμπέν), Χατζηγιοβάνης (75′ Κουρμπέλης), Βιτάλ, Ιωαννίδης (75′ Αϊτόρ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς