24.2 C
Athens

Χανιά: Επτά συλλήψεις για τους ύποπτους θανάτους σε γηροκομείο

Μετά από δέκα μήνες συστηματικής έρευνας, οι Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις για την μεγάλη υπόθεση που απασχόλησε την τοπική κοινωνία της Κρήτης τον περασμένο Απρίλιο για τους «περίεργους» θανάτους αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων σε συγκεκριμένο γηροκομείο στα Χανιά.

Σήμερα, μετά την έκδοση επτά ενταλμάτων σύλληψης, οι αρχές προχώρησαν σε αιφνίδιο έλεγχο στα σπίτια των συγκεκριμένων ατόμων και τους συνέλαβαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost συνελήφθησαν οι 69χρονη μητέρα και η 43χρονη κόρη που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες του γηροκομείου, δύο γιατροί (εκ των οποίων και εκείνος που υπέγραφε τα πιστοποιητικά θανάτου των ηλικιωμένων) και τρία ακόμα άτομα (νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό).

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι επτά αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Βαρύ κατηγορητήριο

Στα χέρια της τόσο η αστυνομία όσο και η εισαγγελία έχει την ογκωδέστατη δικογραφία η οποία αποτελείται από εκατοντάδες σελίδες συμπεριλαμβανομένων των καταγγελιών που είχαν γίνει, τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, καθώς και κάποιες παράνομες συνταγογραφήσεις.

Το κατηγορητήριο αναμένεται να είναι… βαρύ καθώς αποτελείται από σύσταση εγκληματικής ενέργειας, κακοποίηση ηλικιωμένων που έμεναν στο γηροκομείο αλλά και ευθύνες για τους 30 περίπου θανάτους.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν στις 23 Απριλίου όταν άρχισε μία μεγάλη έρευνα στο γηροκομείο των Χανίων με αφορμή μία καταγγελία για έναν θάνατο μίας ηλικιωμένης που ενώ είχε γραφτεί ως αιτία θανάτου η καρδιακή ανακοπή υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε πέσει και χτυπήσει στο κεφάλι της. Στη συνέχεια άρχισαν να βγαίνουν καταγγελίες – ιδιαίτερα πρώην εργαζομένων – για τις συνθήκες διαμονής ηλικιωμένων ενώ στο… στόχαστρο βρέθηκαν και οι αιτίες θανάτου δεκάδων ανθρώπων.

ΠΗΓΗCretapost
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς