18.2 C
Athens

Τι μηνύματα «δικαιοσύνης» και πάταξης βίας να στέλνουν 6μισι αναβολές σε μια τετραετία;

Ο Χρήστος Υφαντής διηγείται μια ποδοσφαιρική ιστορία που εξελίχθηκε σε... γκανγκστερική ταινία και που μετά από τέσσερα χρόνια παραμένει αδίκαστη, στέλνοντας όλα τα λάθος μηνύματα εν μέσω μιας στυγερής δολοφονίας με οπαδικά κίνητρα

Σήμερα θα σας πω μια φανταστική ιστορία δικαστικής «τρέλας» από αυτές που συμβαίνουν καθημερινά όταν οι τρύπες της δικαιοσύνης είναι τόσο μεγάλες και εμφανείς ώστε να προκαλούν τον καθένα να τις παραβιάσει, πόσο μάλλον διάφορους ολιγάρχες εγχώριας ή αλλοδαπής προέλευσης.

Η ιστορία ξεκινάει κάπου τον Μάρτιο του 2018 σε ένα γήπεδο «της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους» (Συμφωνία των Πρεσπών, άρθρο 7, παρ. 2), όταν ο επικεφαλής «πασών των εξουσιών» της μίας ομάδας βλέπει ξαφνικά να χάνονται από ένα σφύριγμα που ανακλήθηκε, όσα με περισσή επιμέλεια οργάνωσε όλη την αγωνιστική περίοδο, κατεβαίνει, μαζί με ένα μπούγιο από ντουλάπες τρίφυλλες «ίσα μπούτι, ίσα σβέρκος» να τον ακολουθεί, στον αγωνιστικό χώρο, κάνει διάφορες από τις γνωστές (και πριν από αυτόν) ταρζανιές και αποχωρεί μετά από παρακλήσεις. (Σημείωση: Για το σφύριγμα είχε όλα τα δίκια του κόσμου).

Φευ! Κάποιος εκ των φωτορεπόρτερ απαθανατίζει μια σκηνή «απάνω μου έχω πάντοτε στη ζώνη μου κρυμμένο ένα μικρό αμερικάνικο αυτόματο πιστόλι» και τον κάτοχο του σε θέση «πίσω και σας έφαγα», ακολουθεί ο κακός χαμός, η ιστορία φυσιολογικά παίρνει διαστάσεις εξωφρενικές (είναι εξωφρενική η ίδια η εικόνα), ακολουθούν πειθαρχικές διώξεις και ανάλογες ποινικές.

Στο πειθαρχικό κομμάτι πέφτει βροντερή καμπάνα, ο «πρόεδρας» (προς τιμήν του!) δεν κάνει τίποτε για να την απαλύνει, υπομένει και εκτίει την ποινή, όλα καλώς καμωμένα και άκρως διδακτικά.

Στο ποινικό κομμάτι παρατηρείται μια… δυσκοίλια κατάσταση. Για αδιευκρίνιστους λόγους η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον Μονομελούς Πλημμελειοδικείου (για τόσο σοβαρή υπόθεση μιλάμε) αναβάλλεται και αναβάλλεται και αναβάλλεται και χάνεται στο χρόνο, άλλοτε για αντικειμενικούς λόγους (πανδημία) και άλλοτε για πολυάσχολους δικηγόρους. Δεν είναι και προς θάνατο, όλοι οι μεγαλοσχήμονες το ίδιο ακριβώς κάνουν, αλίμονο στους υπόλοιπους, αλλά «έτσι είναι η ζωή και πώς να την αλλάξεις…».

Αισίως, οι αναβολές είναι έξι (ζωή να ‘χουν), εντάξει, γελάνε και τα τσιμέντα αλλά κανείς δεν ασχολείται επί της ουσίας, ανέκδοτο είναι η κατάσταση, φτάνει η έβδομη απόπειρα εκδίκασης και γίνεται αδερφέ «η κέντα του αιώνα»!

Μία εβδομάδα πριν την εκδίκαση ένα τάγμα θανάτου, από εκείνα που επικαλούνται την ομαδάρα, κυκλοφορούν στην πόλη με στυλιάρια, ρόπαλα, σιδηρογροθιές, μαχαίρια και εκβιάζουν, απειλούν, χτυπάνε αλύπητα, τραυματίζουν βαριά, στέλνουν στα νοσοκομεία όποιον είναι «με τους άλλοι», κάνει το αναμενόμενο από καιρό από όλους: δολοφονεί εν ψυχρώ και με μελετημένες κινήσεις (αυτά είπε η ιατροδικαστής) ένα παλληκαράκι 19 χρονών έξω από την πόρτα του σπιτιού του χωρίς κανένα λόγο!

https://athlosnews.gr/fotografies-ntokoumento-aftoi-einai-oi-drastes-tis-dolofonias-tou-alki-pou-echoun-syllifthei-pics/

Η δολοφονία «στο όνομα της ομαδάρας, καθώς «μία πόλη, μία ομάδα», χωρίς η ομαδάρα να έχει δώσει κάποια εντολή ή να το γνωρίζει, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και γίνεται στη χώρα ο κακός χαμός από τις αντιδράσεις.

Το πράγμα δεν μαζεύεται με τίποτε (αρχή είναι ακόμη), το θέμα μονοπωλεί τα ΜΜΕ καθημερινά, η κυβέρνηση κάνει δηλώσεις, οι υπουργοί τρέχουν και δεν φτάνουν, μέχρι που ανακάλυψαν και την «τιμή»!

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, κανένας ποδοσφαιρικός σασμός δεν μπορεί να σώσει τους δολοφόνους, όλοι τους ταυτίζουν με την ομαδάρα και το λένε δημοσίως και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί τις επικοινωνιακές επιπτώσεις που μπορεί να έχει  μια δίκη που έχει προσδιοριστεί για έβδομη φορά να διεξαχθεί εφτά μέρες από την δολοφονία.

Η συνδυαστική ανάγνωση όσων συνέβησαν τέσσερα χρόνια πριν (Μάρτιος 2018)  με τα πιστόλια με όσα εξελίσσονται φέτος (ξημέρωμα πρώτης Φεβρουαρίου 2022) με τη σφαγή του νεαρού δημιουργεί μια πολύ κακή επικοινωνιακή εικόνα, η οποία πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί. Θεμιτή η επιδίωξη ως ένα βαθμό!

Δευτέρα 07.02.2022 πρωί, λοιπόν, ενώπιον του δικαστηρίου (Μονομελές Πλημμελειοδικείο) εμφανίζεται η δικηγορική κουστωδία του κατηγορουμένου, εκφωνείται η υπόθεση κι εκεί που όλοι περιμένουν να ξεκινήσει η εκδίκαση, οι μάρτυρες είναι στη θέση τους, ταξίδεψαν ολονυχτίς από Αθήνα και Ηγουμενίτσα, γίνεται «η έβδομη κέντα».

https://athlosnews.gr/irthe-sto-fos-neo-peristatiko-opadikis-vias-sti-thessaloniki-me-epithesi-se-17chrono-paikti-tou-ari/

Το δικαστήριο κάνει το ίδιο, με δική του πρωτοβουλία, αίτηση εξαίρεσης του συνηγόρου υπεράσπισης. Ο λόγος; Σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων «είναι καθηγητής πανεπιστημίου και δεν επιτρέπεται να παρίσταται ενώπιον Πλημμελειοδικείου, από Εφετείο και πάνω δικαιούται»!!!

Αυτά λέει ο Κώδικας Δικηγόρων εδώ και κάτι δεκαετίες, αλλά, φευ!, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου δεν το γνώριζε αν και καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, συμβαίνουν αυτά στο επάγγελμα, η ζωή είναι όλο εκπλήξεις.

Ο Πρόεδρος (του δικαστηρίου) δεν μπορούσε να ξεπεράσει την απαγόρευση του Κώδικα Δικηγόρων, δικηγόρος άλλος χωρίς κώλυμα δεν υπήρχε, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου κατανόησε τη θέση του δικαστή και η εκδίκαση αυτή τη φορά διακόπηκε (δεν αναβλήθηκε αφού είχε εκφωνηθεί) για μετά από δεκαπέντε μέρες. Τότε, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να δηλώσει νέο συνήγορο, ο οποίος θα δικαιούται να δικάσει σε Πλημμελειοδικείο. Μεγαλείο! Υποκλίνομαι!

Τι πιθανότητες δίνετε στην νέα ημερομηνία που προσδιορίστηκε η συνέχεια της δίκης ο νέος συνήγορος να ζητήσει αναβολή ή νέα διακοπή «γιατί δεν πρόλαβε να μελετήσει τη δικογραφία;». Τι απόδοση έχει στο στοίχημα;

Ταύτα και μένω!!!

Υ.Γ. Τι να κάνει κι ο έρμος ο καθηγητής πανεπιστημίου, ξεχάστηκε, δεν του είπε κανείς να ανοίξει να διαβάσει τον Κώδικα Δικηγόρων να δει με τα μάτια του ότι δεν δικαιούται να παρίσταται ενώπιον Πλημμελειοδικείου, την άλλη φορά που θα χρειαστεί θα το ξέρει! Όσοι σκεφθήκατε το αντίθετο ή κάτι άλλο περίεργο είστε απλώς συνομωσιολόγοι και ψεκασμένοι!

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μεντιλίμπαρ: Σεβαστήκαμε την Άστον Βίλα και ήμασταν θαρραλέοι, είμαι περήφανος για την ομάδα μου

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε περήφανος για τον αγωνιστικό χαρακτήρα των παικτών του και το θάρρος που έδειξαν στο Μπέρμιγχαμ σε μια θρυλική βραδιά για τον σύλλογο, ενώ ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός 2-4: Τα highlights από τη μυθική ερυθρόλευκη νίκη στον πρώτο ημιτελικό του Conference (vid)

Δείτε ξανά και ξανά την τεσσάρα του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ και τη μυθική εμφάνιση της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό του Conference

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την ξεφτίλισε και θα ήταν ήδη Βερολίνο αν δεν τον είχαν ληστέψει

Με τον αρχηγό παρόντα η πεινασμένη αγέλη έκανε μια χαψιά τους Καταλανούς και θα ετοίμαζε βαλίτσες για το Βερολίνο αν δεν είχε μεσολαβήσει η ληστεία μετά φόνου στο Game 3 - MVP ο τρομερός ΜακΚίσικ, Μιλουτίνοφ και Φαλ πάτησαν σαν μυρμήγκια τους αντιπάλους τους και κάπως έτσι οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν τη 2η ευρύτερη νίκη στην ιστορία τους σε πλέι οφ Euroleague