14.3 C
Athens

Δολοφονία Άλκη: Ξεκινά σήμερα η απολογία των συλληφθέντων, προκύπτουν νέα στοιχεία από τη δικογραφία

Ξεκινούν σήμερα (9/02) στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι καταθέσεις των κατηγορούμενων για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή της Χαριλάου.

Ο ένας από τους δύο καταζητούμενους, ένας 25χρονος που όλες αυτές τις μέρες κρυβόταν σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη παραδόθηκε χθες το μεσημέρι στην αστυνομία. Την ίδια ώρα αξίζει να αναφερθεί ότι εκδόθηκε και το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του 20χρονου Αλβανού που πριν λίγες ημέρες είχε διαφύγει στη χώρα του για να βρει καταφύγιο.

Μια εβδομάδα μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη Καμπανού ο καταζητούμενος 25χρονος για την δολοφονία του γνωστός ως Αθηναίος, παρουσιάστηκε στην ανακρίτρια παρουσία του δικηγόρου. Εκείνη με την σειρά της ενημέρωσε τους αστυνομικούς προκειμένου να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης και από εκείνη τη στιγμή ο νεαρός μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση όπου κρατείται.

Στα δικαστήρια βρέθηκαν και οι γονείς του αδικοχαμένου φοιτητή προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής. Εκείνοι έφτασαν σχεδόν υποβασταζόμενοι ενώ και οι δυο φίλοι του Άλκη που απέφυγαν τις κάμερες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, περπατούσαν με δυσκολία λόγω των χτυπημάτων από τους χούλιγκαν.

Την ίδια στιγμή, αποκαλυπτικές μαρτυρίες παρουσιάστηκαν χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ για τα όσα αναφέρονται σε καταθέσεις σχετικά με την δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη και της παρέας του, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Είχαν συγκεκριμένους ρόλους στις επιθέσεις

Από όσα συμπεριλαμβανόνται στην δικογραφία προκύπτει ότι η εντεκάδα των κατηγορούμενων είχε συγκεκριμένους ρόλους, δηλαδή ήταν χωρισμένη σε ομάδες εντοπισμού των υποψήφιων στόχων, άτομα παρακολούθησης, αποθηκάριους οπλισμού και τους θηρευτές της ομάδας κρούσης που έκαναν τα εκδικητικά αιματηρά σαφάρι εναντίον των αντιπάλων τους. Δηλαδή, υπήρχε μια δομή στο επίπεδο των επιθέσεων και βασική ομάδα κρούσης διαφόρων ηλικιών.

Δείγμα αυτών των ομάδων εντοπισμού προέρχεται από τις αναφορές σε καταθέσεις που παρουσιάζει ο ΣΚΑΙ:

«Ο 23χρονος πήρε κάποιον τηλέφωνο, να πάει να δει αν στην περιοχή Χαριλάου, υπάρχουν Αρειανοί και να τον ενημερώσει. Μετά από λίγο, κάλεσε και του είπε ότι δεν υπάρχουν πολλοί συγκεντρωμένοι, παρά μονο διάσπαρτες παρέες σε πεντάδες. Τότε ο 23χρονος είπε να ξεκινήσουν και να χτυπήσουν όποιον βρουν εκεί κοντά….» αναφέρει χαρακτηριστικά μια μαρτυρία.

Από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων αποδίδεται στον 23χρονο ένας καθοδηγητικός ρόλος. Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος ήταν ο «κλειδοκράτορας» του συγκεκριμένου συνδέσμου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς