17.8 C
Athens

Συνήγορος 23χρονου για τη δολοφονία του Άλκη: Ο δράστης είναι μεταξύ των συλληφθέντων

Ο δράστης της δολοφονίας του Άλκη δεν είναι ο πελάτης του, αλλά ούτε ο νεαρός άνδρας που εικάζεται πως έχει διαφύγει στην Αλβανία, υποστήριξε ο δικηγόρος του 23χρονου κατηγορούμενου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο Θεόδωρος Σιμόπουλος επισήμανε πως ο δολοφόνος του Άλκη βρίσκεται μεταξύ των 8 υπόπτων που έχει συλλάβει η αστυνομία: «Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση, είναι αυτό που βρήκαν οι αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος.

Αυτός που έφερε το όπλο με το οποία έγιναν τα χτυπήματα, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με τα αντικειμενικά ευρήματα. Είναι αρκετοί από τους κατηγορούμενους που λένε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο κρατούσε το όπλο με το οποίο έγιναν τα χτυπήματα», υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Σε ό,τι αφορά την σχέση του πελάτη του με τα τραγικά γεγονότα εκείνης της βραδιάς, ο κ. Σιμόπουλος αρνήθηκε πως το χέρι του 23χρονου προκάλεσε τον θάνατο του Άλκη, ισχυριζόμενος πως ήταν ο οδηγός ενός εκ των αυτοκινήτων διαφυγής της ομάδας που πραγματοποίησε την επίθεση, χωρίς ωστόσο να κατέβει από το όχημα.

«Βρισκόταν στην περιοχή, αλλά δεν πλησίασε στο σημείο της επίθεσης, δεν χτύπησε και δεν χρησιμοποίησε κανένα όπλο. Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, κανείς εκ των επιβατών δεν έφερε όπλο. Η αρχική εκτίμηση της Αστυνομίας είναι πως τα όπλα που βρέθηκαν πεταμένα, δεν σχετίζονται με την επίθεση».

Ο 23χρονος, σύμφωνα με τον συνήγορο του, «έδωσε αναλυτικότατη περιγραφή των γεγονότων, εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια όσα έγιναν και πλέον γίνεται αντιστοίχιση με τα άλλα στοιχεία της έρευνας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς