17 C
Athens

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στον «αέρα» η απόφαση για τον Λάζαρο!

Η Aunt Polly αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο οποιαδήποτε απόφαση και να ληφθεί, πρόκειται να κριθεί άκυρη!

Η θεία POLLY των PEAKY BLINDERS έχει κάτι πολύ σοβαρό να πει, μετά την ανακοίνωση από την ΕΠΟ των αθλητικών δικαστών και τα μέλη των επιτροπών των δικαιοδοτικών οργάνων. Ότι η όποια απόφαση παρθεί για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, θα είναι στον «αέρα», γιατί ο πρόεδρός της, Βασίλης Ανδρόνικος είναι συνταξιούχος κι όχι εν ενεργεία δικαστής, όπως προβλέπει ο νόμος Ν. 4326/2015 του Κοντονή.

Εξηγούμαι: Ο νόμος Κοντονή αναφέρει ρητά ότι όλα τα δικαιοδοτικά μέλη της ΕΠΟ πρέπει ν’ απαρτίζονται από τακτικούς δικαστές. Όλα; Όλα. Γιατί η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών διαφορών, όχι; Γιατί παρέμεινε εκεί ο Βασίλης Ανδρόνικος, ο οποίος υπηρετεί την ΕΠΟ από το 1988;

Γιατί ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού και νυν Υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής δεν απαίτησε να τοποθετηθεί τακτικός δικαστής στην εν λόγω επιτροπή; Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα που προκαλεί απορίες. Πολλές απορίες.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: όποια απόφαση βγει για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο θα είναι άκυρη, λόγω μη νόμιμης σύνθεσης της επιτροπής. Όποια από τις δυο ΠΑΕ θίγεται από την απόφαση είναι σίγουρο ότι θα την προσβάλει.

Δεν θα την προσβάλει επί της ουσίας, αλλά επί της διαδικασίας. Ο Βασίλης Ανδρόνικος δε νομιμοποιείται να βρίσκεται στη θέση του, υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι, γιατί παραβιάζεται κατάφωρα ο νόμος Κοντονή! Άλλοι νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι ο νόμος αναφέρεται μόνο στις δικαστικές κι όχι τις διαιτητικές επιτροπές.

Είναι προφανές ότι όποια ΠΑΕ χάσει την υπόθεση θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, που είναι ο τρίτος βαθμός εκδίκασης. Κι εδώ, να υπενθυμίσουμε ότι η ΦΙΦΑ ζήτησε την κατάργηση του τρίτου βαθμού!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς