17.2 C
Athens

Μπεργκ: Υπήρχε μεγάλη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από τις κάρτες μέχρι τα στημένα παιχνίδια!

Ο Μάρκους Μπεργκ αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και εκτιμήθηκε από το φίλαθλο κοινό στην Ελλάδα για τα όσα έκανε στο χορτάρι, ωστόσο όπως τονίζει στο σήμερα, ο ίδιος ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά από κάθε αγωνιστική σεζόν στη χώρα μας λόγω της μεγάλης διαφθοράς που συνάντησε.

Συγκεκριμένα ο Σουηδός στράικερ υπογράμμισε πως στην Ελλάδα σου έλεγαν να πάρεις επίτηδες κίτρινη κάρτα για να μην παίξεις απέναντι σε συγκεκριμένο αντίπαλο, ενώ πρόσθεσε ότι υπήρχαν σοβαρές υποψίες που έπεσαν και στη δική του αντίληψη για στημένα παιχνίδια κυρίως στη β’ κατηγορία.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε σε σουηδικό μέσο ο άλλοτε άσος του «τριφυλλιού»:

«Αγαπούσα να παίζω με τον Παναθηναϊκό, αγαπούσα το πάθος τους. Αλλά υπήρχε μεγάλη διαφθορά στην Ελλάδα. Αν είχες έναν συγκεκριμένο αριθμό κιτρίνων καρτών, ήξερες πως θα πάρεις στο επόμενο, για να μην παίξεις ενάντια σε μία συγκεκριμένα ομάδα.

Είχε έρθει ο προπονητής και μου είχε πει ότι θα πάρω κάρτα στο επόμενο ματς, απλά επειδή θα κοιτούσα τον διαιτητή. Ότι δεν με ήθελαν να παίξω στα playoffs. Μετά από ένα λεπτό, προσπάθησα να κοντρολάρω την μπάλα με το στήθος και πήρα κάρτα για χέρι. Ήθελα απλώς να φύγω από το γήπεδο, να πω στον προπονητή να με αντικαταστήσει. Δεν ήθελα να παίξω άλλο.

Η οικογένειά μου απόλαυσε τα τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα. Αλλά ένιωθα χάλια ψυχολογικά μετά από κάθε σεζόν.

Για στημένα ματς, δεν ξέρω σε τι επίπεδο υπήρχαν, αλλά θυμάμαι ματς που έλεγαν ότι θα ήταν 3-0 στο ημίχρονο και γινόταν όντως έτσι. Νομίζω ήταν σε αγώνα για τη Β’ κατηγορία, το έβλεπα στην τηλεόραση και σκεφτόμουν τι διάολο συμβαίνει».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς