12 C
Athens

Αναβολή για 7η φορά στη δίκη του Ιβάν Σαββίδη «λόγω νομικού κωλύματος» με τον δικηγόρο του

Η δίκη του Ιβάν Σαββίδη για το ένοπλο ντου στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ πήρε μια ακόμα παράταση, μετά από αίτημα της έδρας για εξαίρεση του δικηγόρου του, Λάμπρου Μαργαρίτη, ο οποίος, ως καθ. πανεπιστημίου δεν είχε βάσει Κώδικα το δικαίωμα να τον εκπροσωπήσει...

Σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από το περιβόητο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ του 2018, όταν ο Ιβάν Σαββίδης έγινε μέσα σε λίγες ώρες διάσημος ανά τον κόσμο για την μπούκα στον αγωνιστικό χώρο με το όπλο κρεμασμένο στη ζώνη του.

Αν και μεγάλο το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει, φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά μεγάλο για τους επιλεκτικούς… ρυθμούς της ελληνικής δικαιοσύνης. Μετά από έξι αναβολές, η δίκη του προέδρου του ΠΑΟΚ πήρε ακόμα μια αναβολή αφού το δικαστήριο ζήτησε την εξαίρεση του δικηγόρου του, Λάμπρου Μαργαρίτη.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ο λόγος της εξαίρεσής του έχει να κάνει με το γεγονός πως ο κύριος Μαργαρίτης είναι καθηγητής πανεπιστημίου και ως εκ τούτου δεν δύναται να παρασταθεί σε υποθέσεις πλημμελημάτων, όπως αυτά για τα οποία κατηγορείται ο Ιβάν Σαββίδης. Δεν πρόκειται για κάποιο μυστικό βεβαίως, μια και η συγκεκριμένη διάταξη περιλαμβάνεται στον Κώδικα περί Δικηγόρων (άρθρο 34) και τη γνωρίζουν ακόμη και οι φοιτητές νομικής.

https://athlosnews.gr/kougias-tromokratoun-tous-goneis-tous-alki-kai-tis-oikogeneies-ton-filon-tou/

Αν λοιπόν, δεν γνώριζε ο κύριος Μαργαρίτης ότι βάσει Κώδικα δεν προβλεπόταν να εκπροσωπήσει τον Ιβάν Σαββίδη, εγείρεται ένα αυτονόητο ερώτημα σχετικά με το τι θα μπορούσε να διδάσκει στους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επειδή όμως πρόκειται για έναν πολύ γνωστό νομικό, η λογική λέει πως μια ακόμη αναβολή δεν θα έβλαπτε κανέναν ειδικά αυτόν τον καιρό με τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην επικαιρότητα.

Και στην τελική, ο Ιβάν Σαββίδης απέχει εδώ και πολύ καιρό από την ελληνική πραγματικότητα και ουδείς μπορεί να επιβεβαιώσει με ακλόνητα στοιχεία ότι όντως βρέθηκε στο Πόρτο Καρράς το περασμένο καλοκαίρι.

Κατά τα λοιπά, μαζί με τον κ. Σαββίδη κατηγορούνται 6 άτομα, μέλη της προσωπικής του φρουράς και ο πρώην τεχνικός διευθυντής της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Λούμπος Μίχελ. Οι παραπάνω είχαν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, στις 11 Μαρτίου 2018.

Όπως και να ‘χει, στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε σήμερα ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης ενώ δεν προσήλθε και ο διαιτητής του επίδικου αγώνα, Γιώργος Κομίνης. Η δίκη διεκόπη για τις 24 Φεβρουαρίου και έχει ο θεός…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς