23.8 C
Athens

Δολοφονία Άλκη: Όλα τα δεδομένα δείχνουν συγκάλυψη που βρωμάει και ζέχνει

Ο Χρήστος Υφαντής γράφει για τις περίφημες «ταυτοποιήσεις» της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και αναρωτιέται πώς γίνεται να κάνει «εντατικές» έρευνες μια αστυνομία που βρίσκεται «στην εντατική»

«Βρωμάει και ζέχνει συγκάλυψη», ήδη, η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη για τη στυγερή, εν ψυχρώ δολοφονία του Άλκη Καμπανού από μια ομάδα 12 – 15 δολοφόνων, μέλη συνδέσμων οπαδών του ΠΑΟΚ και με άμεση διασύνδεση (όπως αρμοδίως αναφέρεται) με τη διοικητική ηγεσία του «Δικεφάλου».

Οι «εντατικές» έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και λένε κάθε πρωί καλημέρα, δεν έχουν αποδώσει τίποτε ουσιαστικό, κάτι γενικότητες διακινούνται δεξιά κι αριστερά ότι δήθεν ταυτοποιήθηκαν και 6-7 άλλοι από την εγκληματική οργάνωση των ΠΑΟΚτζήδων, κανένας δεν έχει συλληφθεί, ένας την κοπάνησε ήδη για τη «χώρα της καρδιάς του», την Αλβανία, όπου θα είναι (σύμφωνα με τον κ. Κούγια) ασφαλής, επειδή η γειτονική χώρα που είναι υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εγγράψει τα διεθνή εντάλματα σύλληψης εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Με την αστυνομία «στην εντατική» από τις πολλές «εντατικές» έρευνες είναι πολύ λογικό να αναπτύσσονται και να διακινούνται διάφορες «ασφαλείς» πληροφορίες για την πορεία των ερευνών και τα επόμενα βήματα σε αυτή την συγκλονιστική υπόθεση, η λαϊκή μυθοπλαστική ικανότητα γεννάει συνεχώς επεισόδια, τα οποία κανένας δεν γνωρίζει ποια δόση αλήθειας έχουν.

 

Τι γνωρίζουμε με ασφάλεια έως σήμερα για τη χειρότερη δολοφονία όλων των εποχών στον αθλητικό χώρο;

Αυτοί που πήραν μέρος ήταν από 12 έως 15 με τρία ή τέσσερα αυτοκίνητα, οπλισμένοι με ρόπαλα, στυλιάρια, μαχαίρια, δρεπάνια και άλλα «ευγενή» εργαλεία «για τη δουλειά».
Χτύπησαν ανελέητα τα τρία παιδιά για να τα σκοτώσουν και όχι για να τα τραυματίσουν ή να τα εκφοβίσουν. Η μανία τους δείχνει μια αίσθηση «ανίκητου», η οποία προέρχεται ασφαλώς από προηγούμενες επιθέσεις, για τις οποίες δεν δικάστηκαν ποτέ, με τη δίκη να αναβάλλεται συνεχώς για αστείους λόγους.

Μετά τη σύλληψη του ενός εξ αυτών συνέβησαν τα εξής: Ένας πρόλαβε και την κοπάνησε σαν κύριος για την Αλβανία, το καταφύγιο όλων των παράνομων των Βαλκανίων, με την αστυνομία έκπληκτη να τον βλέπει στις κάμερες την επόμενη μέρα να διαβαίνει τα σύνορα, την ώρα που, υποτίθεται, αυτή τον αναζητούσε «για να του μιλήσει».

Αυτός που συνελήφθη δικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων και κάτι ψιλά ετών στο άψε-σβήσε «για την κατοχή των αντικειμένων που βρέθηκαν στα γραφεία του συνδέσμου που είχε τα κλειδιά», η ταχύτητα της δίκης τρομάζει, προκαλεί τεράστιες υποψίες, ωσάν από τη δίκη αυτή να εξαρτώνται όλες οι επόμενες κινήσεις των δικαστικών αρχών της πόλης και κυρίως η δίωξη για εγκληματική οργάνωση.

https://athlosnews.gr/dolofonia-alki-oi-alvanoi-dinoun-stegna-ton-20chrono-sybatrioti-tous-pou-diefyge-vid-pics/

Για τους υπόλοιπους της ομάδας των δολοφόνων εξακολουθούν οι έρευνες της αστυνομίας για την ανεύρεση και την ταυτοποίηση τους, την ώρα που η μισή Θεσσαλονίκη γνωρίζει ποιοι είναι και σίγουρα μπορούν να το βεβαιώσουν οι βασικοί νταραβεριτζήδες των συνδέσμων του ΠΑΟΚ, το γέλιο στα στέκια των οπαδών πέφτει άφθονο.

Ουσιαστική εξέλιξη πέραν της φυγής του ενός της δολοφονικής ομάδας δεν υπάρχει καμία, ίσα που πρόκανε η αστυνομία και εξέδωσε μια ανακοίνωση για μια «ξανθιά κυρία της Διεύθυνσης Αστυνομικής Βίας» που κάτι υπονοήθηκε για τον γιό της και η ΕΛ.ΑΣ. «διαβεβαίωσε» πως την τελευταία τριετία καμία ξανθιά κυρία δεν υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αθλητικής Βίας, άρα πάπαλα και ο υιός.

Α, να μην το ξεχάσω: Παράλληλα με όλη αυτή την πλάκα με τις έρευνες των αρχών οργανώνεται, όπως οι κανόνες της υπεράσπισης των «δικών μας» επιβάλλουν, η ομάδα δικηγορικής υποστήριξης του 23χρονου που έχει συλληφθεί, πρωταγωνιστούν μεγαλοδικηγόροι της πόλης με έντονη δραστηριότητα και στα social media, με αναρτήσεις, σχόλια και like με τα οποία αποκαλύπτουν τις οπαδικές τους προτιμήσεις και τη φιλοσοφία με την οποία προσεγγίζουν τις άλλες ομάδες της πόλης, ειδικά τον Άρη.

Αφήνω στην άκρη τον κυβερνητικό χαβαλέ και τις δηλώσεις, δεν είναι ούτε για να γελάς μαζί τους, οι άνθρωποι ή είναι εντελώς άσχετοι και κάτι πρέπει να πουν για να περάσει η μπόρα ή είναι στο κόλπο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για την κοινωνία των πολιτών, απόγνωση, απόγνωση, απόγνωση!

Γενικό συμπέρασμα: Βρωμάει και ζέχνει συγκάλυψη η εξέλιξη των δήθεν ερευνών για την αποτρόπαια δολοφονία του Άλκη.

Χρειάζεται να συγκαλυφθούν (όσο περισσότερο γίνεται) οι φυσικοί αυτουργοί, να αισθανθούν πως θα τη γλιτώσουν (πλην του ενός που θα πληρώσει ένα λογικό τίμημα) με τις ελάχιστες των επιπτώσεων (η ιστορία με τον Τόσκο είναι οδηγός), να αναθαρρήσουν και να νιώσουν ασφαλείς για να κοιμούνται ήσυχοι οι ηθικοί αυτουργοί.

Όλος ο καημός των «ερευνώντων» αυτός είναι. Να μην φτάσουν οι επιπτώσεις της εν ψυχρώ δολοφονίας του Άλκη σε εκείνους που είναι οι υπεύθυνοι για το καθεστώς τρόμου που επικρατεί στην πόλη την τελευταία δεκαετία, σε εκείνους που έχουν κάνει τόσο φθηνή υπόθεση τον φόνο αρκεί να τους βολεύει να κυριαρχήσουν στην περιοχή.

Το παιχνίδι έχει ήδη χαθεί, δεν μπορεί να το σώσει, όσο και να το θέλει, ούτε ο Κούγιας, παρά το γεγονός πως η εμπλοκή του έχει ταράξει λίγο την ηρεμία των «ερευνών».
Ο Άλκης θα περάσει στη συλλογική μνήμη ως μια ακόμη τραγική απώλεια, για μερικούς η δολοφονία του θα είναι ένα «έπαθλο» που θα συνοδεύει την ατιμωρησία τους, η πόλη και η χώρα θα καταναλώσουν την δολοφονία και θα προχωρήσουν παρακάτω, οι διάφοροι ολιγάρχες θα γυρίσουν πλευρό στον αδιατάρακτο ύπνο τους, όλα θα γίνουν «όπως πρέπει να γίνουν».

Εγγυώνται τις ομαλές εξελίξεις οι κάθε είδους «ερευνητές» και «διώκτες», που ζουν για ένα χτύπημα στην πλάτη από το αφεντικό και μια αποδοτική χειραψία!

Καληνύχτα μας!

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ο ξένος Τύπος για την τεσσάρα του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ: «Σκληρό χτύπημα Μεντιλίμπαρ σε Έμερι»

Η ιστορική νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα έγινε πρώτο θέμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τους Άγγλους να γράφουν για το «βουνό» που έχει να ανέβει η ομάδα του Μπέρμιγχαμ ενόψει της ρεβάνς και τους Ισπανούς να στέκονται στη μάχη του Μεντιλίμπαρ με τον Έμερι στους πάγκους

Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός κρατάει ζωντανό τον στόχο της 15ης θέσης για την Ελλάδα

Οι Ερυθρόλευκοι άλωσαν με «τεσσάρα» την έδρα της Άστον Βίλα και ζουν με το όνειρο της πρόκρισης στον τελικό του Conference League, κρατώντας στις πλάτες τους την Ελλάδα που δίνει μάχη για την προνομιούχο 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA

Ερυθρόλευκη τρέλα από χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές του Μπέρμιγχαμ (pics)

Παράνοια και παραζάλη από χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού, που πλημμύρησαν ξανά το «Ελ. Βενιζέλος» το πρωινό της Μ. Παρασκευής για να αποθεώσουν την αρμάδα του Μεντιλίμπαρ ζητώντας το ευρωπαϊκό, μετά τον άθλο στην έδρα της Άστον Βίλα