19.7 C
Athens

Κούγιας για δολοφονία Άλκη: Τα πρόσωπα των δραστών είναι γνωστά στις διοικήσεις των ομάδων (vid)

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέρα παρά μέρα για την υπόθεση της στυγνής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του γνωστού ποινικολόγου και συνηγόρου της οικογένειας του Άλκη, κ. Αλέξη Κούγια, σχετικά με την υπεράσπιση του 23χρονου Αλβανού οπαδού του ΠΑΟΚ που έχει συλληφθεί και υπάγεται «στο ίδιο δικηγορικό περιβάλλον» με εκείνο των συνήγορων στην υπόθεση της δολοφονίας του Τόσκο Μποζατζίσκι, αλλά και το γεγονός ότι ο ίδιος δέχεται καθημερινά απειλές, ήρθαν νέες του δηλώσεις σήμερα που επίσης προκαλούν εντύπωση.

https://athlosnews.gr/kougias-to-idio-dikigoriko-perivallon-piso-apo-tin-ypothesi-tosko-dechomai-apeiles-vid/

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου, Αλέξης Κούγιας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι τα πρόσωπα των δραστών είναι γνωστά στο στενό περιβάλλον των ομάδων.

«Είμαι στο μαύρο σκοτάδι. Θα μάθω τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί. Αν δε λάβω αντίγραφα της δικογραφίας δεν μπορώ να πω κάτι. Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», σημείωσε αρχικά ο κ. Κούγιας.

«Εγκληματική οργάνωση είναι οποιαδήποτε ένωση προσώπων άνω των τριών, που έχει μια διάρκεια και σκοπός της είναι να διαπράττουν εγκλήματα. Σε αυτές τις λέσχες οπαδών δε συγκεντρώνονται για να αλλάξουν ιδέες για τις ομάδες. Αυτοί που πλέον μαζεύονται εκεί μαζεύονται μόνο για το πώς θα οργανωθούν και θα φέρουν μαχαίρια και στειλιάρια, και πηγαίνουν στο γήπεδο και πουλούν ναρκωτικά σε παιδιά. Εξελίσσονται σε ομάδες που κάνουν εκβιασμό σε μαγαζιά και καταλήγουν να κάνουν εκβιασμούς και στην ίδια τη διοίκηση ζητώντας χρήματα και μετατρέπονται σε “security” των ομάδων», εξήγησε ο ίδιος.

Για να αναφέρει σχετικά με τις διοικήσεις των ομάδων που γνωρίζουν τα πρόσωπα των δραστών:

«Δεν ασχολούμαι καθόλου με συνδέσμους. Αυτοί έχουν τον μανδύα του συνδέσμου και του οπαδού. Τα πρόσωπα αυτά, η ηγετική ομάδα που είναι 3-4, είναι πολύ γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών ομάδων. Δεν έχουν όλοι υγιές επαγγελματικό περιβάλλον. Κάποιοι έκαναν χρήματα με ακραίες εγκληματικές πράξεις, με λαθρεμπόριο πετρελαίου, ναρκωτικών, τσιγάρων. Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες υγιείς».

«Αυτή η εγκληματική ομάδα, οι ιδιοκτήτες αλλά και πολλοί από αυτούς, έχουν διεισδύσει στην αστυνομία και έχουν διασυνδέσεις, το ίδιο και σε άλλους φορείς πολύ σημαντικούς. Για να φτάσουμε στο δικαστήριο πρέπει πρώτα να συλληφθούν οι δράστες. Με ενοχλεί που έκλεισε ουσιαστικά η υπόθεση. Έπιασαν τα όπλα εν κρυπτώ. Δικάστηκε ο 23χρονος στο αυτόφωρο, αλλά αυτός δεν είναι ο ιδιοκτήτης των όπλων», είπε ο ίδιος κλείνοντας.