26.5 C
Athens

Τσέλσι – Πλίμουθ 2-1 (παρ.): Αλόνσο και Κέπα τη γλίτωσαν από κάζο

Τα… χρειάστηκε η Τσέλσι για να βρεθεί στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, αφού η Πλίμουθ αποδείχθηκε στην πράξη σκληρό καρύδι και μάλιστα στο Στάμφορντ Μπριτζ (2-1).

Δίχως τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο (προσβλήθηκε από κορωνοϊό) και με το μυαλό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, οι πρωταθλητές Ευρώπης βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την ομάδα της League One μόλις στο 8′, όταν ο προωθημένος Γκίλεσφι έπιασε την κεφαλιά στην περιοχή και έγραψε το 1-0.

 

Η Τσέλσι έφερε το παιχνίδι στα ίσα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, με τον Αθπιλικουέτα να κάνει το τακουνάκι στο γύρισμα του Μάουντ και να γράφει το 1-1. Παρότι οι προϋποθέσεις ήταν ευνοϊκές για τους Λονδρέζους, η Πλίμουθ αντιστάθηκε και οδήγησε το ματς στην παράταση.

Εκεί… προδόθηκε στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του πρώτου μέρους, με τον Αλόνσο να πλασάρει με το δεξί έπειτα από το γύρισμα που του έκανε παράλληλα από τα αριστερά ο Χάβερτς.

Ούτε εκεί όμως η Τσέλσι έμοιαζε σίγουρη για τον εαυτό της – και την πρόκριση – και θα μπορούσε να το πληρώσει στο 117′, όταν από λάθος του Μαλάνγκ Σαρ (έχασε την μπάλα) ο Χάρντι που έκλεψε και σπρώχτηκε από τον αμυντικό των Λονδρέζων πήρε το πέναλτι το οποίο όμως έχασε, με τον Κέπα να αποκρούει και να δίνει την πρόκριση στους Μπλε.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ου ΓΥΡΟΥ

Παρασκευή 4/2 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μίντλεσμπρο 1-1, 7-8 πεν. (25′ Σάντσο / 64′ Κρουκς)

Σάββατο 5/2

Τσέλσι – Πλίμουθ 2-1 παρ. (41′ Αθπιλικουέτα, 105+2′ Αλόνσο / 8′ Γκίλεσφι)

Κιντερμίνστερ – Γουέστ Χαμ 1-2 παρ. (19′ Πένι / 90+1′ Ράις, 120+1′ Μπόουεν)

Κρίσταλ Πάλας – Χάρτλπουλ (17:00)

Έβερτον – Μπρέντφορντ

Χάντερσφιλντ – Μπάρνσλεϊ

Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ

Πιτερμπόρο – ΚΠΡ

Σαουθάμπτον – Κόβεντρι

Στόουκ – Γουίγκαν

Γουλβς – Νόριτς

Κέιμπριτζ – Λούτον (19:30)

Τότεναμ – Μπράιτον (22:00)

Κυριακή 6/2

Λίβερπουλ – Κάρντιφ (14:00)

Νότιγχαμ – Λέστερ (18:00)

Μπόρνμουθ – Μπόρχαμ (20:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς