20.2 C
Athens

Οπαδικά ραντεβού πολέμου: «Παίζουμε ξύλο για το ποιος κάνει κουμάντο στη Θεσσαλονίκη»

Το μοτίβο πίσω από τα ραντεβού πολέμου των μελών των οργανωμένων συνδέσμων στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψαν φανατικοί οπαδοί δύο ομάδων της πόλης, μιλώντας στην ΕΡΤ για τον τρόπο δράσης τους.

Αυτόν που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από δολοφονική επίθεση με δρεπάνι ο Άλκης Καμπανός, την ώρα που οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν βγει στα τυφλά αναζητώντας θύματα. «Αν είναι ο άλλος μόνος του, πάμε δύο, το πολύ τρία άτομα. Αν είναι με την κοπέλα του ούτε για αστείο, λόγω σεβασμού. Αν είναι πολλά άτομα πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε.

Αν δω κάποιον με φανέλα άλλης ομάδας θα του τη βγάλω. Αν δεν τη δώσει, θα τον χτυπήσω αναγκαστικά. Δεν πρόκειται να φύγει με την μπλούζα του. Αυτό είναι νόμος. Είναι λάθος, αλλά έτσι είναι αυτά», ομολογεί ένας οπαδός.

Όπως αποκάλυψε άλλο μέλος οργανωμένου συνδέσμου, οι μάχες στις γειτονιές είναι προγραμματισμένες, με τηλεφωνικά ραντεβού. Στόχος τους, η κυριαρχία στην πόλη, να κρατηθεί ψηλά η σημαία της ομάδας τους: «Τα ραντεβού δίνονται τηλεφωνικά και μέσω μηνυμάτων, τάδε ώρα, τάδε περιοχή. Το ξύλο σταματάει όταν ο άλλος πέσει κάτω. Χτυπιόμαστε για να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη και για την κυριαρχία της περιοχής. Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά ό,τι και να γίνει».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς