24.3 C
Athens

Μπιλμπάο – Ρεάλ 1-0: Οι Βάσκοι πέταξαν εκτός Κυπέλλου (και) τους Μαδριλένους με γκολάρα! (vid)

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο απέκλεισε και τη Ρεάλ μετά την Μπαρτσελόνα και παρότι το κύπελλο Ισπανίας είναι ακόμη στα ημιτελικά, οι Βάσκοι δικαιούνται το τρόπαιο ακόμα κι αν... αποκλειστούν!

Από την επιστροφή της από τη Σαουδική Αραβία και τον χαμένο τελικό του Super Cup, η Αθλέτικ Μπιλμπάο βάζει τα γυαλιά στους μεγάλους της Ισπανίας όπως συνηθίζει να κάνει στην αγαπημένη της διοργάνωση: Το Κύπελλο.

 

Μετά την Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης έπεσε… θύμα των Βάσκων  στο «καυτό» Σαν Μαμές και με γκολ στο 89′ (1-0)! Η απουσία του Καρίμ Μπενζεμά ήταν εμφανής για τη Βασίλισσα που δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει ευκαιρίες και χρειάστηκε και επεμβάσεις του Κουρτουά για να κρατηθεί όρθια.

Παρόλα αυτά βρήκε μια μεγάλη φάση στα τελευταία λεπτά, με τον Καμαβινγκά να μην νικά τον σταθερό Αγκιρεθαμπάλα που κράτησε το μηδέν και επέτρεψε στους Βάσκους να το πιστέψουν. Στο 89′ οι παίκτες της Μπιλμπάο ανέκτησαν την μπάλα διαδοχικές φορές έπειτα από την αδυναμία της Ρεάλ να απομακρύνει, ο Βέσγα άνοιξε κάθετα στον Μπερενγκέρ (αντικατέστησε στο ημίχρονο τον άτυχο και τραυματία Νίκο Γουίλιαμς) που εξέθεσε τον Νάτσο και με φανταστικό πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κουρτουά για να διαμορφώσει το 1-0 και ξεσπάσουν οι πανηγυρισμοί στις εξέδρες από τους σχεδόν 36.000 οπαδούς!

 

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Αγκιρεθαμπάλα, Ντε Μάρκος, Γεράι, Ινίγο Μαρτίνεθ, Γιούρι, Νίκο Γουίλιαμς (46′ Μπερενγκέρ), Ντάνι Γκαρθία, Βέσγα, Μουνιαΐν (92′ Μπαλενθιάγα), Ραούλ Γκαρθία (78′ Σεράνο), Ινιάκι Γουίλιαμς

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Βάθκεθ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο, Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρόος (76′ Καμαβινγκά), Βινίσιους (60′ Ίσκο), Ροντρίγκο, Ασένσιο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «8»

Βαλένθια – Κάντιθ 2-1 (24′ Γκέδες, 79′ Ντούρο / 54′ πεν. Λούκας Πέρεθ)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Μαγιόρκα 1-0 (44′ πεν. Τρέχο)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπέτις 0-4 (12′, 57′ Χουάνμι, 83′ πεν. Ζοσέ, 87′ Ρουιμπάλ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 (89′ Μπερενγκέρ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς