18 C
Athens

Καμερούν – Αίγυπτος 0-0 (1-3 πεν.): Αποκλεισμός-σοκ της διοργανώτριας, στον τελικό Γκαμπάσκι και Σαλάχ!

Τρεις προκρίσεις στα νοκ άουτ, δύο με κορυφαίο τον Γκαμπάσκι και τελικός για την Αίγυπτο! Ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν ήταν ο σταρ στον ημιτελικό της Αιγύπτου με το Καμερούν, ωστόσο ο συμπαίκτης του και τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας τους έβγαλε όλους ασπροπρόσωπους για να πάρει η ομάδα του Κεϊρόζ το εισιτήριο για τον τελικό του Κόπα Άφρικα όπου θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη.

Έπειτα από ένα 0-0 με ελάχιστες ευκαιρίες και συνολικά κακό ποδόσφαιρο σε κανονική διάρκεια και παράταση, η Αίγυπτος κλήθηκε για δεύτερη φορά στο τουρνουά να πάρει πρόκριση από την άσπρη βούλα. Και το έκανε με τον Γκαμπάσκι, τον τερματοφύλακα που το επανέλαβε και αντικατέστησε τον τραυματία Ελ Σενάουι.

Ο Γκαμπάσκι απέκρουσε τις εκτελέσεις των Μουκουντί και Λεά, ο Ενζιέ αστόχησε και με 3/3 από την άσπρη βούλα (έχει πέντε σερί προκρίσεις με πέναλτι στην ιστορία του Κόπα Άφρικα) η Αίγυπτος πέρασε στον τελικό και ο Πιέρ Κούντε παίρνει το αεροπλάνο της επιστροφής.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ονανά, Καστελέτο (99′ Μουκουντί), Ενγκαντό, Τολό, Φαΐ, Ανγκισά, Γκουέ (80′ Λεά), Ονγκλά (109′ Ονανά), Ενγκαμαλέου (86′ Ενζιέ), Εκαμπί (98′ Μπασογκόγκ), Αμπουμπακάρ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Γκαμπάσκι, Καμάλ (85′ Ασούρ), Αμπντελμονέμ, Χαμντί, Ελ Φοτού, Ελ Σολία (46′ Τρεζεγκέ), Φατί, Ελ Νένι (86′ Λασέν), Μαρμούς (63′ Ραμαντάν), Σαλάχ, Μοσταφά (106′ Σερίφ / 118′ Ζίζο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς