20.8 C
Athens

Προφυλακίστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για το έγκλημα στου Φιλοπάππου

Απολογήθηκαν σήμερα στον ανακριτή • Στα δικαστήρια φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους μέλη της Χ.Α. με επικεφαλής τους Κασιδιάρη, Λαγό

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά τις σημερινές απολογίες τους στον ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του 25χρονου φοιτητή ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στον λόφο του Φιλοπάππου.

Πρόκειται για δύο Πακιστανούς, 17 και 28 ετών, και έναν 25χρονο Ιρακινό, σε βάρος των οποίων η Εισαγγελία άσκησε κακουργηματικές ποινικές διώξεις για τις οποίες απολογήθηκαν ενώπιον του 13ου ανακριτή και κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Συγκεκριμένα, σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της σύστασης συμμορίας.

Την οικογένεια του φοιτητή εκπροσώπησε ο δικηγόρος Δημήτρης Τσοβόλας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί στα δικαστήρια, κατά τη μεταγωγή των τριών, το «παρών» έδωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους Ηλ. Κασιδιάρη και Γ. Λαγό, φωνάζοντας συνθήματα κατά των κατηγορουμένων.

«Θέλαμε μόνο να ληστέψουμε»

Οι τρεις κατηγορούμενοι, που δεν είχαν δικηγόρο, φέρονται να επιχείρησαν να αντικρούσουν στις απολογίες τους την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, επισημαίνοντας πως σκοπός τους ήταν η ληστεία και όχι η δολοφονία του 25χρονου φοιτητή.

«Πήγα για να κάνω ληστεία», φέρεται να υποστήριξε χαρακτηριστικά στον ανακριτή ο 17χρονος Πακιστανός, σημειώνοντας πως δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει το θύμα, ωστόσο ο 25χρονος γλίστρησε και έπεσε στον γκρεμό.

Από την πλευρά, του ο 28χρονος ομοεθνής φέρεται να ανάφερε στην απολογία του:

«Ο μικρός (σ.σ. ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του) πήρε την τσάντα της κοπέλας και μέσα δεν είχε λεφτά, ούτε κινητό τηλέφωνο. Το θύμα είχε το κινητό στην τσέπη του και είπε ότι θα μας το έδινε. Τη στιγμή που το θύμα έβαλε το χέρι του στη τσέπη υπέθεσε ότι ο 17χρονος (συγκατηγορούμενος) θα έκανε κίνηση προς το μέρος του. Σήκωσε τα χέρια του έκανε βήματα προς τα πίσω γλίστρησε και έπεσε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς