18.4 C
Athens

Με συμπτώματα υποθερμίας δύο ποδοσφαιριστές της Ονδούρας που έπαιξαν στους -17 βαθμούς Κελσίου

Σε πρωτοφανείς πολικές συνθήκες διεξήχθη η αναμέτρηση των ΗΠΑ με την Ονδούρα για την προκριματική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ στη Μινεσότα, αφού η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του αγώνα έφτασε τους -17 βαθμούς Κελσίου!

Οι Αμερικάνοι πανηγύρισαν τη νίκη με 3-0, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες στις οποίες αγωνίστηκαν. Αρκετοί ποδοσφαιριστές της Ονδούρας αισθάνθηκαν αδιαθεσία και χρειάστηκε να τους χορηγηθεί ορός, ενώ οι Λουίς Λόπες και Ρομέλ Κουιότο έγιναν αναγκαστική αλλαγή και μεταφέρθηκαν στα αποδυτήρια με συμπτώματα υποθερμίας.

«Δεν είναι φυσιολογικό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι για να υποφέρουμε. Το να παίζουμε έτσι είναι άχρηστο», ανέφερε στο ξέσπασμα του ο προπονητής της Ονδούρας, Ερνάν Μπολίλο Γκόμες, με τον κόουτς των ΗΠΑ, Γρεγκ Μπεράλτερ να υποστηρίζει πως σωστά διεξήχθη η αναμέτρηση: «Θέλουμε να κερδίζουμε τα εντός έδρας παιχνίδια και γνωρίζουμε πως οι συγκεκριμένες συνθήκες είναι πλεονεκτικές για εμάς και δυσκολεύονται οι αντίπαλοι να αγωνιστούν».

Σύμφωνα με το εγχειρίδιο ασφάλειας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ, υπάρχει σύσταση να μη διεξάγονται αναμετρήσεις σε θερμοκρασίες υπό των -11 βαθμών Κελσίου, την ώρα που στην αναμέτρηση η θερμοκρασία έφτασε τους -17.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς