22.5 C
Athens

Επίσημο: Ο Γκουστάβο Πογιέτ νέος τεχνικός της εθνικής Ελλάδας

Ο για ένα φεγγάρι προπονητής της ΑΕΚ και κατά κανόνα... άνεργος την τελευταία πενταετία, Γκουστάβο Πογιέτ, είναι ο εκλεκτός των εξυγιαντών της ΕΠΟ...

Ο Γκουστάβο Πογιέτ αποτελεί και με τη βούλα τον εκλεκτό της ΕΠΟ για τη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της εθνικής ομάδας έπειτα από την αποχώρηση του Τζον Φαν’τ Σιπ. Ο Ουρουγουανός κόουτς ήταν εκ των φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας και απομένουν πλέον τα τυπικά για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Το οξύμωρο είναι πως η Ομοσπονδία ανακοίνωσε τον εκλεκτό δίχως όμως να έχει υπάρξει συμφωνία, κάτι πραγματικά… πρωτάκουστο στα χρονικά των ανακοινώσεων του ποδοσφαίρου!

Το πιθανότερο είναι ο 54χρονος να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας που θα αποφέρει σε αυτόν και τους συνεργάτες του περίπου 650.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 5 χρόνια ο Πογέτ βρέθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα και στον πάγκο της ΑΕΚ με την οποία μέτρησε 18 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες σε 28 ματς, ενώ έχει διατελέσει επίσης τεχνικός των Μπράιτον και Σάντερλαντ στην Αγγλία, στην ισπανική Μπέτις, τη Σανγκάη Σενούα και τη γαλλική Μπορντό. Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Ουνιβερσιδάτ Κατόλικα στη Χιλή όπου έμεινε για λίγους μήνες.

Ουσιαστικά τα τελευταία 4,5 χρόνια έχει δουλέψει συνολικά 14 μήνες εκ των οποίων οι 8 ήταν στην Μπορντό (2018) και 6 στην ομάδα της Χιλής (2021).

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Επέλεξε τον Gustavo Poyet για τη θέση του προπονητή της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών. Θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις για την οριστική επίτευξη και τον καθορισμό των λεπτομερειών της συμφωνίας.

Αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 3 Μαρτίου 2022 με θέμα την επικύρωση του διορισμού των μελών του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

* Πριν την έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ποδοσφαιριστή του Γ.Σ. Ηλιούπολης Αλέξανδρου Λάμπι»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς