14.3 C
Athens

Μπουρκίνα Φάσο – Σενεγάλη 1-3: Στον τελικό του Κόπα Άφρικα η παρέα του Σισέ!

Η Σενεγάλη ήταν εξ αρχής ένα από τα φαβορί για κατάκτηση του Κόπα Άφρικα και το επιβεβαίωσε με την παρουσία της στο Καμερούν. Η ομάδα του Αλιού Σισέ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό με κορυφαίο τον Σαντιό Μανέ αφού επικράτησε με 3-1 της Μπουρκίνα Φάσο στον πρώτο ημιτελικό (ο άλλος είναι Αίγυπτος – Καμερούν).

Το VAR δεν έδωσε τη δυνατότητα στη Σενεγάλη να στήσει την μπάλα από την άσπρη βούλα (οι δύο αρχικές αποφάσεις στο πρώτο μέρος ανατράπηκαν μέσω on field review) αλλά η λύση δόθηκε από στημένη φάση με τη συμπλήρωση 70 λεπτών, καθώς ο Ντιαλό μετά από εκτέλεση κόρνερ έγραψε το 0-1. Ακολούθησε το 0-2 του Γκουεγέ από εκπληκτική ενέργεια του Μανέ, με τον Τουρέ να μειώνει προσωρινά και τον Σενεγαλέζο διεθνή σταρ της Λίβερπουλ να σφραγίζει την πρόκριση στο 87′.

Ο Παπέ Σισέ πέρασε αλλαγή στην αναμέτρηση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων αντί του Μεντί.

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: Κοφί (36′ Ουεντραογκό), Καμπορέ, Ταπσόμπα, Νταγιό, Γιαγκό, Σανγκαρέ, Γκουιρά (81′ Ουαταρά), Τουρέ, Μπαγιαλά (60′ Σανογκό), Τραορέ, Μπαντέ (81′ Ταπσόμπα)

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Μεντί, Σαρ, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Σις, Ν. Μεντί (90+2′), Κουγιατέ (65′ Π. Γκουεγέ), Ντιένγκ (78′ Π. Σαρ), Γκουεγέ, Μανέ, Ντιεντιού (65′ Ι. Σαρ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς