17.7 C
Athens

Λιόν – Μαρσέιγ 2-1: Ο Ντεμπελέ υπέγραψε την ανατροπή στο 89ο λεπτό του ντέρμπι

Το αήττητο σερί των πέντε αναμετρήσεων στη Ligue 1 για τη Μαρσέιγ έλαβε τέλος στη Λιόν, με τους Φωκαείς να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα στο 2022 και μάλιστα με ανατροπή από τους Γκον (2-1). Ένα αποτέλεσμα που ευνοεί την ομάδα του Πέτερ Μπος η οποία πλησίασε κι άλλο στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Η αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής που διεκόπη έπειτα από την εκτόξευση μπουκαλιού στο κεφάλι του Παγέ συνεχίστηκε με δύο μήνες (και κάτι) καθυστέρηση και βρήκε τη Λιόν να πανηγυρίζει τρίτη σερί νίκη.

Η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι προηγήθηκε από στημένη φάση με τη συμπλήρωση 10′ στον αγώνα. Ο Παγέ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκεντουζί με υπέροχη κεφαλιά έγραψε το 0-1, με τους φιλοξενούμενους να διαχειρίζονται το αποτέλεσμα αλλά να απειλούν ελάχιστα μετά από εκείνο το σημείο.

Η είσοδος του Ντεμπελέ έφερε μεγαλύτερη πίεση στα καρέ του Πάου Λόπεθ ο οποίος στο 76′ προδόθηκε από τους αμυντικούς του. Ο Γουστό έβγαλε τέλεια σέντρα από τα δεξιά και ο Σακίρι με καταπληκτική κεφαλιά έγραψε το 1-1. Πάνω που όλα έδειχναν ισοπαλία, ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου, ο Ντεμπελέ με ατομική ενέργεια εξέθεσε τον Σαλιμπά και με άψογη λόμπα διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντιμπουά, Μπόατενγκ, Λουκεμπά, Γουστό (84′ Μπαρκολά), Μέντες, Κακρέ, Ενρίκε, Έμερσον (64′ Ντεμπελέ), Σερκί, Σακίρι

ΜΑΡΣΕΙΓ: Λόπεθ, Λιρόλα, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Λουάν Πέρες, Γκεντουζί, Ρονζιέ, Καμαρά, Ουντέρ (86′ Μίλικ), Ενρίκε (70′ Αρίτ), Παγέ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς