23.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε και Νταμπό μέχρι το 2026

Κι επίσημα στα ερυθρόλευκα ντύθηκε από σήμερα (31/01) ο 21χρονος Γάλλος μέσος, Αμπντουλαγέ Νταμπό, που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα 4 χρόνια με τους πρωταθλητές Ελλάδας

Μετά τον Ντιμπί Κεϊτά ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και την απόκτηση του Αμπντουλαγέ Νταμπό με συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2026.

Ο 21χρονος Γάλλος μέσος αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή από τη Ναντ και αρχικά προορίζεται για τη β’ ομάδα των Ερυθρολεύκων με την προοπτική να ενσωματωθεί κάποια στιγμή και στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς, όπως έγινε και με τον Αγκιμπού Καμαρά το περασμένο καλοκαίρι.

Πρόκειται για έναν παίκτη που μετράει δύο συμμετοχές στην Κ18 της Γαλλίας από το 2018 σε φιλικά παιχνίδια και άλλες 8 με την Κ17 των «τρικολόρ», έχοντας και ένα γκολ. Τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν σε ομάδες της Γ’ Γαλλίας και της τέταρτης κατηγορίας στην Ιταλία, ενώ πέρα από τη Ναντ έχει περάσει και από τη β’ ομάδα της Γιουβέντους.

Συνολικά έχει αγωνιστεί 117′ στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη Ναντ και προορίζεται αρχικά για τη Β’ ομάδα του Ολυμπιακού, εκεί όπου θα συναντήσει και τους Κλίτσα, Φατιγκά, και Κεϊτά.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι το 2026 είναι ο Αμπντουλαγέ Νταμπό.

Ο Γάλλος μέσος είναι γεννημένος στις 4 Μαρτίου 2001 στη Ναντ.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ναντ, παίζοντας σε Κ17, Κ19 και Β’ ομάδα του συλλόγου ενώ πριν ακόμα κλείσει τα 17 του έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του γαλλικού συλλόγου που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Το πρώτο μισό του 2021 αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Κ23 της Γιουβέντους για να επιστρέψει στη συνέχεια στη Ναντ.

Έχει υπάρξει διεθνής με τις Κ16, Κ17 και Κ18 εθνικές ομάδες της Γαλλίας ενώ έχει καταγωγή από τη Γουινέα.»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς