16.8 C
Athens

Ανέλαβε την εθνική Πολωνίας ο Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς

Πέρασαν αρκετές εβδομάδες για να καταλήξει η πολωνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία στον διάδοχο του Πάουλο Σόουζα, ο οποίος άφησε την ομάδα στα κρύα του λουτρού για να αναλάβει τη Φλαμένγκο.

Με σύντομη δήλωση, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τσέζαρι Κουλέσα ανακοίνωσε πως ο εκλεκτός είναι ο Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς. Ο 51χρονος τεχνικός δούλεψε επί μια τριετία στην U21 της χώρας με επιτυχία και έχει γνώση του υλικού, ενώ από τον Οκτώβριο είναι χωρίς ομάδα καθώς απολύθηκε από τη Λέγκια Βαρσοβίας αφού κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου με μόλις 9 βαθμούς σε 10 αγωνιστικές.

Ο Μίχνιεβιτς έχει μπροστά του μια τεράστια πρόκληση τον Μάρτιο, καθώς η Πολωνία αντιμετωπίζει τη Ρωσία σε νοκ άουτ αναμέτρηση και εφόσον κερδίσει θα προκριθεί στον τελικό των πλέι οφ του Μουντιάλ όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σουηδία – Τσεχία. Μόνο εφόσον πάρει αυτά τα δύο παιχνίδια θα βρεθεί στην τελική φάση του Κατάρ τον Νοέμβριο.

«Αποφάσισα να προσλάβω τον Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς στον πάγκο της εθνικής ομάδας. Υπογράψαμε συμβόλαιο ως το τέλος του 2022 με την προοπτική επέκτασης. Πιστεύω πως είναι η καλύτερη επιλογή ενόψει των επερχόμενων προκλήσεων», ανέφερε στη σύντομη δήλωση του ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς