17.2 C
Athens

Σενεγάλη – Ισημερινή Γουινέα 3-1: Ο «πάγκος» έφερε την πρόκριση, στους «4» η παρέα του Σισέ

Η Σενεγάλη γράπωσε με ευκολία το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στην ημιτελική φάση του Κόπα Άφρικα καθώς – πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ – επιβλήθηκε με 3-1 της Ισημερινής Γουινέας στην πιο παραγωγική βραδιά της στο φετινό τουρνουά.

Το προβάδισμα που έδωσε ο Ντιεντιού στους Σενεγαλέζους στο πρώτο μέρος έδινε στον Αλιού Σισέ την άνεση να διαχειριστεί το παιχνίδι με τον τρόπο που θέλει. Στο 57′ όμως η Ισημερινή Γουινέα έφερε το ματς στα ίσα με ένα υπέροχο γκολ του Μπουιλά και εκεί ο προπονητής της Σενεγάλης έφερε από τον πάγκο τους Ισμαΐλα Σαρ και Κουγιατέ, με τον τελευταίο να σκοράρει για το 2-1 και τον μεσοεπιθετικό της Γουότφορντ να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Ο Παπέ Αμπού Σισέ θα βρίσκεται λοιπόν στην ημιτελική φάση και ο Πέδρο Μαρτίνς θα χρειαστεί να τον περιμένει μερικές μέρες ακόμα. Ο Σενεγαλέζος στόπερ έμεινε στον πάγκο της αναμέτρησης με την Ισημερινή Γουινέα.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Μεντί, Σαρ, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Σις, Ι. Γκουγέ, Μεντί, Α. Γκουεγέ (65′ Κουγιατέ), Ντιά (58′ Σαρ), Ντιεντιού (65′ Ντιένγκ), Μανέ

ΙΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΟΥΙΝΕΑ: Ογουόνο, Ακάπο, Ομπιάνγκ, Κόκο, Εντόνγκ (82′ Ενέμε), Σαλβαδόρ (81′ Μπελίμα), Γκανέτ (73′ Μπικόρο), Ματσίν (85′ Μπαλμπόα), Μπουιλά, Μιράντα, Ενσούε (80′ Όμπα)

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ «4» ΤΟΥ ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ

Μπουρκίνα Φάσο – Σενεγάλη (2/2, 21:00)

Καμερούν – Αίγυπτος (3/2, 21:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς