15.7 C
Athens

Αίγυπτος – Μαρόκο 2-1 (παρ.): Ο Σαλάχ έστειλε τους Αιγύπτιους στους «4»

Η Αίγυπτος βρίσκεται στους «4» του Κόπα Άφρικα με μια εμφάνιση που – για πρώτη φορά στο τουρνουά – ήταν πειστική. Και πώς να μην είναι, όταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρίσκεται σε καλή κατάσταση και κρίνει νοκ άουτ αναμέτρηση με το Μαρόκο (2-1) με γκολ και σούπερ ασίστ στην παράταση!

Προσθέστε σε αυτό πως η η πρόκριση ήρθε με ανατροπή αφού ο Μπουφάλ από την άσπρη βούλα έγραψε το 0-1 για τους Μαροκινούς (το πέναλτι το κέρδισε ο Χακίμι).

Η απάντηση της Αιγύπτου ήρθε στο 53′ με τον Σαλάχ να εκμεταλλεύεται την πρώτη απόκρουση του Μπουνού σε κεφαλιά του Μαρμούς και από κοντά να γράφει το 1-1, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Εκεί η ασίστ του Σαλάχ στον Τρεζεγκέ μετά από μαγική κούρσα αξιοποιήθηκε από τον τελευταίο που με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 100′ και οι Αιγύπτιοι «πέταξαν» για τα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν το Καμερούν που είναι και το φαβορί.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Αμπουγκαμπάλ (96′ Σόμπι), Καμάλ, Χεγκάζι (46′ Τρεζεγκέ), Αμπντελμονέμ, Ελ Φοτούχ, Ασράφ (91′ Ελ-Ντιν), Ελνένι, Αλ Σουλάγια, Σαλάχ (120+3′ Μαρουάν), Μοχάμεντ (111′ Ραμαντάν), Μαρμούς (80′ Ζίζο)

ΜΑΡΟΚΟ: Μπούνου, Χακίμι, Σαΐς, Αγκέρντ, Μασίνα, Άμραμπατ, Μπαρκόκ (104′ Αμπουκλάλ), Αμαλάχ (86′ Λούζα), Ελ Χανταντί (111′ Τισουνταλί), Μπουφάλ (66′ Ραχίμι), Εν-Νεσιρί (86′ Εμναέ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς