22.6 C
Athens

ΕΠΟ: Ο Μπάρτζης, ο Φιλιππούσης και μια ξεχασμένη γνωμοδότηση…

Ο Χρήστος Υφαντής αναφέρεται με απολύτως σοβαρό τρόπο σε όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στη δύστυχη ΕΠΟ, περιμένοντας την πολυκαιρισμένη «γνωμοδότηση» του επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας, Νίκου Μπάρτζη

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα, το πιθανότερο την Τετάρτη 02.02.2022 (σ.σ. να το παίξουν στο ΤΖΟΚΕΡ το νούμερο) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ με πληθώρα θεμάτων στην ημερήσια διάταξη. Έτσι λειτουργεί πάντα ένας σοβαρός και φερέγγυος οργανισμός σαν την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία!

Υποθέτω, πως μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα βρεθεί χώρος και χρόνος να περιληφθεί και να συζητηθεί η πολυαναμενόμενη γνωμοδότηση της, υπό τον κ. Νικόλαο Μπάρτζη της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ, σχετικώς με το ποιο καταστατικό της Ομοσπονδίας ισχύει, είναι δηλαδή έγκυρο και νόμιμο, συνεπώς μπορεί να παράγει έννομα αποτελέσματα.

Το βαρύ αυτό καθήκον, να πρέπει να γνωμοδοτήσει, το ανέλαβε ο κ. Μπάρτζης στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 10 Νοεμβρίου 2021 (Νο 15). Τότε, που στις αιτιάσεις του κ. Αγραφιώτη για τις σε βαθμό απιστίας παράνομες πράξεις του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ να προχωρήσει, χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα, στην σύνταξη και ενεργοποίηση ενός νέου οργανογράμματος Υπηρεσιών στην Ομοσπονδία επειδή «έτσι ερμηνεύει αυτός τις διατάξεις του Καταστατικού (ειδικά το άρθρο 32)», ο κ. Μάκης Γκαγκάτσης, για να διευκολύνει τον κ. Φιλιππούση και να μην βρεθεί ο εκλεκτός του στην πίεση της νομιμότητας, «ανακάλυψε» την πρόταση (υπερψηφίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή) «να ανατεθεί στη Νομική Υπηρεσία να γνωμοδοτήσει αν ισχύει το καταστατικό του 2019 ή αυτό του Αυγούστου του 2021».

Που ξανακούστηκε να γνωμοδοτεί μια Νομική Υπηρεσία ενός σωματείου για την εγκυρότητα ή μη του καταστατικού του σωματείου σε μια χώρα με συγκεκριμένο νομικό πολιτισμό είναι κάτι που η επιστήμη της Νομικής το διερευνά ακόμη, πού θα πάει. κάποτε θα φτάσει στο ύψος των εμπνεύσεων της ΕΠΟ!

Δυσχερής η θέση του κ. Μπάρτζη να πρέπει να αποφασίσει «απ’ την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω», αφήστε που για να γνωμοδοτήσει κάποιος για ένα τέτοιο θέμα χρειάζεται να είναι νομικός με αυξημένη πιστότητα και φερεγγυότητα και όχι κάποιος που ανταποκρίνεται ασμένως σε εντολές του στυλ «αυτή είναι η απόφαση, δικαιολογείστε τη», που διαμηνύει ο κάθε Παναής εκεί γύρω στα μεσάνυχτα!

Ο ίδιος ο κ. Μπάρτζης γνωρίζει (ή θα έπρεπε να γνωρίζει) καλύτερα από κάθε άλλο στην ΕΠΟ πως το Καταστατικό της ΕΠΟ που εγκρίθηκε στη γενική Συνέλευση του Αυγούστου 2021 δεν έχει καμία νομική ισχύ, καθώς δεν έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες από το νόμο διαδικασίες, όπως αυτές προβλέπονται για κάθε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου/σωματείο του αστικού κώδικα (τέτοιο είναι η ΕΠΟ) στην Ελλάδα, συνεπώς το μόνο καταστατικό που και σήμερα ισχύει είναι αυτό του Νοεμβρίου του 2019.

Εμφανίζεται, δύο και πλέον μήνες μετά την επίμαχη συνεδρίαση που του έδωσε την σχετική εντολή, εξαιρετικά δυσκοίλιος να αποφασίσει, γεγονός που ενισχύει την κοινά διαδεδομένη στο Πάρκο Γουδή άποψη πως είναι απλό υποχείριο του κ. Φιλιππούση, τις εντολές του οποίου τρέχει να υλοποιήσει χωρίς καμία καθυστέρηση.

Προς επίρρωση της εσκεμμένης καθυστέρησης του κ. Μπάρτζη να καταθέσει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την πολυαναμενόμενη γνωμοδότηση, τόσο ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Δημητρίου όσο και ο εκ των Ηρακλέων του Στέμματος κ. Άγγελος Δανιήλ σε δημόσιες παρεμβάσεις τους (στις 29.11.2021 ο πρώτος και στις 14.01.2022 ο δεύτερος) υπεραμύνθηκαν (σ.σ. δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς) της πάγιας διαδικασίας για την έγκριση κάθε τροποποίησης καταστατικού από τα αρμόδια δικαστικά όργανα, δηλαδή το Ειρηνοδικείο της περιοχής της έδρας του σωματείου, περί αυτού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία!

Την ίδια ακριβώς επισήμανση «να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών της χώρας» θρυλείται ότι περιλαμβάνει και η διατελούσα σε καθεστώς «Ριζοσπάστης στην παρανομία σε εποχές εμφυλίου» περιβόητη επιστολή της UEFA, την οποία όλοι ξέρουν ότι παρέλαβε ο κ. Παναγιώτης Δημητρίου, αλλά έκτοτε η ίδια και το περιεχόμενο της παραμένουν κρατικό μυστικό, κάποιος για να τη δει και να την αναγνώσει (σε μετάφραση εννοείται, γιατί από το πρωτότυπο άστα να πάνε) χρειάζεται να δώσει των όρκο των Ναϊτών Ιπποτών όταν ορκίζονταν να φυλάνε το Ιερό Δισκοπότηρο.

Με τούτα και μ’ εκείνα ένα είναι σαφές: Η ΕΠΟ τελεί σε καθεστώς παρατεταμένης παρανομίας ή, κατ’ ελάχιστο, μη κανονικότητας από την ώρα που έχει επιλέξει να λειτουργεί «όπως της γουστάρει», έχοντας παρακάμψει την νομιμότητα του ισχύοντος Καταστατικού του Νοεμβρίου 2019 για να ικανοποιήσει τα προσωπικά πάθη μιας πασίγνωστης κλίκας που την διοικεί και την διαχειρίζεται χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.

Σε αυτή την τάξη πραγμάτων ένας κανονικός επικεφαλής μιας Νομικής Υπηρεσίας θα είχε ασκήσει από την πρώτη ώρα τα επιστημονικά του δικαιώματα (όσα έχει) και θα είχε προειδοποιήσει για την παρατεταμένη αταξία στην οποία εισέρχεται η ΕΠΟ και τις επαπειλούμενες επιπτώσεις από την πασίδηλη αυθαιρεσία, αντί να το βουλώνει «για τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών», κοινώς να κάνει την πάπια για την μηνιαία αποζημίωση (κατ’ ελάχιστον).

Είμαι βέβαιος πως ο κ. Μπάρτζης θα εμφανιστεί στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και θα τιμήσει το πτυχίο που έλαβε από την Νομική Σχολή, όπως και τον σχετικό όρκο που έδωσε κατά την αποφοίτηση του.

Έτσι δεν είναι κύριε επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ;

ΥΓ. Στις 30 Ιουλίου είχαμε γράψει για το colpo grosso του Βαγγέλη Μαρινάκη που δεν θα ήταν μεταγραφικό αλλά θα σχετιζόταν με την ανανέωση του Πέδρο Μαρτίνς ως το 2024. Ό,τι δηλαδή ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης…

https://athlosnews.gr/martins-to-pragmatiko-colpo-grosso-toy-vaggeli-marinaki/

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μπαρτζώκας: Εκπληκτική η ατμόσφαιρα, τα 20′ των Γκος και Γουόκαπ ήταν έντονα και καθοριστικά

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στα ποιοτικά λεπτά των Γκος και Γουόκαπ που δεν προπονούνταν λόγω τραυματισμών ενώ μίλησε για τη φανταστική άμυνα και το σχήμα που έδωσε τη λύση στην 4η περίοδο

Ολυμπιακός: Αυτά ισχύουν για την επιστροφή των Πετρούσεφ και Μιλουτίνοφ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε το ιατρικό δελτίο για τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Φιλίπ Πετρούσεφ, τους οποίους περιμένει πολύ σύντομα

Βόμβα προέδρου Πόρτο και… Μαρινάκη: «Ο Ολυμπιακός μάς είπε ότι ενεργοποιεί τη ρήτρα του Κάρμο»

Ο πρόεδρος της Πόρτο αποκάλυψε πως ο Ολυμπιακός πρόκειται να πληρώσει τη ρήτρα του Νταβίντ Κάρμο για να ολοκληρώσει την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου