16.4 C
Athens

ΑΕΚ – Βόλος 1-2: Βολιώτικος οδοστρωτήρας έλιωσε Ένωση και διαιτησία! (vid)

Με γκολκίπερ που έπαιζε για πρώτη φορά σε μεγάλη κατηγορία, με προπονητή τον γυμναστή τερματοφυλάκων και με διαιτησία που θύμιζε τη «Μεγάλη Απόδραση των 11» σε αντικειμενικότητα, ο Βόλος ισοπέδωσε με τρομερό ποδόσφαιρο την ΑΕΚ, η οποία δεν έκανε τελική σε όλο το β' μέρος

Τι κι αν ο Μανούχος προσπάθησε να χαλάσει το ματς του Βόλου στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ; Οι Βολιώτες με απίθανη εμφάνιση απέναντι στην τραγική Ένωση και με κόντρα διαιτησία πανηγύρισαν τεράστια νίκη (1-2) δίχως καν προπονητή στον πάγκο (κόουτς ήταν ο γυμναστής τερματοφυλάκων), με τον τρίτο τερματοφύλακα Συμεών Παπαδόπουλο να κάνει το ντεμπούτο του σε επαγγελματικό επίπεδο και χωρίς να δεχθούν τελική στο δεύτερο μέρος.

 

Το αρχιεργαλείο που ακούει στο όνομα Μανούχος μπήκε ιδιαιτέρως αγχωμένο στο σημερινό ΑΕΚ – Βόλος. Ίσως επειδή ήθελε να φανεί αντάξιος των περιστάσεων και των απαιτήσεων, καλούμενος να αντικαταστήσει ένα άλλο «μπουμπούκι», τον Διαμαντόπουλο με τ’ όνομα που πριν λίγους μήνες έσφαξε σαν αρνί τον Άρη στο ΟΑΚΑ.

Πριν καν συμπληρωθεί δεκάλεπτο, ο Βαγγέλης ο Μανούχος κλήθηκε από τον VARίστα Καραντώνη (τα λόγια είναι περιττά) για να δει ένα πέσιμο του Τσούμπερ μέσα στην περιοχή του Βόλου. Και αφού όλα τα ριπλέι επιβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για ένα γλίστρημα (ή ένα σκουντούφλημα), ο Μανούχος έδειξε την άσπρη βούλα! Ο Ελβετός έστειλε άουτ το πέναλτι, αλλά τη δόξα του Μανούχου δεν την κλέβει κανείς.

 

Οι φιλοξενούμενοι πάντως έπαιξαν απελευθερωμένα, χωρίς άγχος και προηγήθηκαν στο 16′ όταν ο Ορός γύρισε στην περιοχή για τον Φαν Βέερτ που με εκπληκτικό γυριστό σουτ (η μπάλα κόντραρε κιόλας) έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Στάνκοβιτς. Αξίζει να σημειωθεί πως ένα λεπτό νωρίτερα με βολ πλανέ ο Αραούχο είχε χάσει μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Παπαδόπουλου, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του σε επαγγελματική κατηγορία.

 

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση σε μια φάση που η άμυνα του Βόλου δεν λειτούργησε καθόλου καλά. Από το γέμισμα και την απομάκρυνση στα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Σιμάνσκι που γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον Αραούχο και εκείνος με δυνατό σουτ έκανε το 1-1. Ουσιαστικά η Ένωση τιμώρησε τον… Ρεγκατέν, ο οποίος είχε δοκάρι (!) μετά το 0-1 με τρομερό σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

 

Μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, η ΑΕΚ και με τη… βοήθεια του Μανούχου φρόντισε να «βομβαρδίσει» την εστία του Παπαδόπουλου με τελικές, με τον επόπτη να μη σηκώνει οφσάιντ σε κραυγαλέες φάσεις και πολλά άουτ να γίνονται… κόρνερ. Σε ένα εξ αυτών στο 37′, ο Λιβάι Γκαρσία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά αφού ο Φεράρι πρόλαβε και έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Στο ίδιο διάστημα η ομάδα της Μαγνησίας είχε μόλις δύο τελικές προσπάθειες αλλά στο δεύτερο μέρος πήρε το αίμα της πίσω. Η αναμέτρηση ήταν πλήρως… μονόπατη, με την ομάδα του Παναγιωτόπουλου να κυκλοφορεί άψογα την μπάλα, να παίζει ανοιχτά και να ολοκληρώνει το 45λεπτο χωρίς τελική (!) απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε κλειστεί πίσω.

Σημειώστε πως η ΑΕΚ προερχόταν και από δύο εντός έδρας ήττες από ΟΦΗ και Παναιτωλικό, ομάδες δηλαδή που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται στην εξάδα και ενδεχομένως να μην τερματίσουν σε αυτή. Ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο για την Ένωση και που δεν έχει απάντηση.

Ο Βόλος αντ’ αυτού είχε δεύτερο δοκάρι με τον Πάουλο Φερνάντες, έναν εξαιρετικό Μπαριέντος στο κέντρο να κάνει τα πάντα και συνολικά απίθανη κυκλοφορία μπάλας και συνεργασίες που έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι κυνηγούν κάτι παραπάνω από την ισοπαλία. Αυτό το κάτι παραπάνω το βρήκαν με ένα πέναλτι που χρειάστηκε VAR (!) ο Μανούχος για να το υποδείξει και ενώ συνέβη η φάση μπροστά στα μάτια του.

Σε κόρνερ των φιλοξενούμενων, ο Τζαβέλλας με τον αγκώνα βρήκε τον Ρίνερ που πήγε να πάρει την κεφαλιά σε μια φάση που κάλλιστα μπορούσε να δοθεί κόκκινη κάρτα απευθείας και για την επικινδυνότητα.

Ο Μανούχος είδε τη φάση στο VAR και υπέδειξε το αυτονόητο (πέναλτι) το οποίο αξιοποίησε ο Φαν Βέερτ για να υπογράψει τον θρίαμβο του ΟΑΚΑ!

 

Το… δυσάρεστο για τον Ολλανδό στράικερ που έφτασε τα 13 γκολ είναι πως αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 87′ για σκληρό μαρκάρισμα στον Ρότα και έτσι θα χάσει το μεσοβδόμαδο ματς με τον Ιωνικό: Όχι πως μέχρι το φινάλε άλλαξε κάτι στην αναμέτρηση αφού η ΑΕΚ δεν μπόρεσε καν με τρεις φορ να κάνει τελική στον πρωτάρη Παπαδόπουλο που θα θυμάται για χρόνια το ντεμπούτο του.

 

ΑΕΚ – ΒΟΛΟΣ 1-2

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Σκόρερ: 21′ Αραούχο / 16′, 85′ πεν. Φαν Βέερτ

Διαιτητής: Μανούχος

Κόκκινες: 88′ Φαν Βέερτ

Κίτρινες: Τζαβέλλας, Ρότα / Φαν Βέερτ, Ορόζ

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (80′ Μισελέν), Σιμάνσκι (89′ Τάνκοβιτς), Λε Ταλέκ (79′ Σάκχοφ), Γέβτιτς (67′ Γιούσης), Γκαρσία (79′, Τσούμπερ, Αραούχο.

Βόλος (Παναγιωτόπουλος): Παπαδόπουλος, Πουρίτα, Ρινέρ, Γκιουλέν, Φεράρι, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Ρεγκατέν (81′ Μπαρτόλο), Ορός (71′ Άλεξ Σοάρες), Φερνάντες (89′ Ρομέρο), Φαν Βερτ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς