20.2 C
Athens

ΠΑΣ – Απόλλων 2-0: Οι Ηπειρώτες επέστρεψαν στις νίκες και έπιασαν τον Παναθηναϊκό στην 4η θέση

Ο κλοιός σφίγγει για τον Απόλλωνα που βλέπει πως εκτός από νίκες δεν βρίσκει ούτε γκολ και η κατάσταση βαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ο ΠΑΣ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 2-0 της Ελαφράς Ταξιαρχίας στους Ζωσιμάδες και έπιασε στη βαθμολογία τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη θέση με παιχνίδι περισσότερο την ώρα που η μάχη για τα πλέι οφ ανάβει όλο και περισσότερο!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Απόλλων που γκολ δεν βρίσκει φέτος όσο κι αν προσπαθεί, απείλησε – όπως και στην Τρίπολη – στα πρώτα λεπτά προκειμένου να βρει ένα γρήγορο γκολ. Ο Κραγιόπουλος είχε τις δύο τελικές προσπάθειες της Ελαφράς Ταξιαρχίας, με την πρώτη (από εκτέλεση φάουλ) να υποχρεώνει τον Λοντίγκιν που επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια να εκτιναχθεί και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Η απάντηση στη συγκεκριμένη εκτέλεση φάουλ ήρθε από τον Σάλιακα που με καταπληκτική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Βέρχουλστ πριν έρθει το γκολ του ΠΑΣ στο 26′ μετά από μια όμορφη συνεργασία του Γκαρντάφσκι με τον Πίρσμαν. Ο Βέλγος αριστερός μπακ που επέστρεψε στην ενδεκάδα έπιασε το δυνατό αριστερό σουτ και έστειλε την μπάλα στο παράθυρο του συμπατριώτη του τερματοφύλακα της Ελαφράς Ταξιαρχίας.

Οι Ηπειρώτες έβγαζαν ωραίες φάσεις από τα αριστερά, εκεί που υπήρχε πρόβλημα για τον Απόλλωνα, ο οποίος είχε μια τρίτη τελική και αυτή με τον Κραγιόπουλο σε κομπίνα από φάουλ που δεν αιφνιδίασε τον σταθερό Λοντίγκιν.

Ο Μάρκο Γκρότε περίμενε την ανάπαυλα για να προχωρήσει σε δύο ιδιαίτερα «επιθετικές» αλλαγές με την είσοδο των Μαρτίνες και Φαν Λα Πάρα αντί των Λισγάρα και Φατιόν και αλλαγή διάταξης σε 4-4-2. Οι γηπεδούχοι φυσιολογικά άφησαν την μπάλα στην Ελαφρά Ταξιαρχία που και δεν έβρισκε διαδρόμους αλλά δεν είχε και τον ποδοσφαιριστή να διασπάσει την κλειστή άμυνα ακόμα και μετά τη νέα διπλή αλλαγή του Γερμανού προπονητή.

Ένα λάθος αρκούσε όμως για να δεχθεί και δεύτερο γκολ ο Απόλλων και εκεί να τελειώσουν μια και καλή οι όποιες ελπίδες του για θετικό αποτέλεσμα. Στο 70′ ο Μπρένερ έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Φαν Λα Πάρα εντός περιοχής και ο Ευαγγέλου υπέδειξε πέναλτι, με τον Εραμούσπε να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το 2-0.

Η ομάδα του Γκρότε πάντως είχε την ευκαιρία να μειώσει στο τελευταίο (πέμπτο) λεπτό των καθυστερήσεων με ένα αυστηρό πέναλτι που έδωσε ο Ευαγγέλου υπέρ του Τσιλούλη για σπρώξιμο από τον Λοντίγκιν. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων εκτέλεσε με αδύναμο τρόπο και ο γκολκίπερ του ΠΑΣ που επέστρεψε στην ενδεκάδα μάζεψε εύκολα την μπάλα και το 2-0 παρέμεινε ως έχει.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2-0

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Σκόρερ: 26′ Πίρσμαν, 79′ πεν. Εραμούσπε

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Κίτρινες: Κάργας, Ντομίνγκεθ, Εραμούσπε, Λώλης / Φατιόν, Ιωαννίδης, Κάστρο

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Στάνκο, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ (89′ Λώλης), Λιάσος (80′ Οικονομόπουλος), Γκαρντάβσκι (67′ Μπρένερ), Περέα

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Ρόγκνε, Λισγάρας (46′ Μαρτίνες), Τουτουαρίμα, Φατιόν (46′ Φαν Λα Πάρα), Κάστρο, Παμλίδης (62′ Τσιλούλης), Κραγιόπουλος (62′ Γιακιμόβσκι), Παπαγεωργίου, Ιωαννίδης (76′ Ντάουντα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς