24.6 C
Athens

Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-2: Θρίαμβος για τα Λιοντάρια, τρίτο σερί Λιγκ Καπ για τον Αμορίμ (vid)

Στα χέρια της πρωταθλήτριας Πορτογαλίας, Σπόρτινγκ, έμεινε το Λιγκ Καπ για δεύτερη σερί χρονιά με την ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ να λυγίζει στον τελικό της Λεϊρία με ανατροπή την Μπενφίκα (1-2).

Η Σπόρτινγκ ήταν ανώτερη από τα πρώτα λεπτά και βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα… κρύο γκολ του Έβερτον στο 23′ στη μοναδική τελική προσπάθεια της ομάδας του Βερίσιμο στο πρώτο μέρος. Τα Λιοντάρια είχαν δοκάρι με τον Σαράμπια και έβλεπαν τον Βλαχοδήμο να προχωρά σε σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Ινάσιο.

Δεν κατάφερε να γλιτώσει το γκολ όμως και στο 50ό λεπτό όταν ο αμυντικός της ομάδας του Ρούμπεν Αμορίμ με κεφαλιά έκανε το 1-1. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 79′ με τον Σαράμπια να διαμορφώνει το 1-2 μετά τη φανταστική σέντρα του Πέδρο Πόρο από τα δεξιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρούμπεν Αμορίμ κέρδισε το τρίτο συνεχόμενο Λιγκ Καπ αφού έχει και ένα με την Μπράγκα.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Λαζάρο, Μοράτο (83′ Πίζι), Βερτόνγκεν, Γκριμάλδο, Μεϊτέ (83′ Αραούζο), Βάιγκλ, Ζόαο Μάριο, Γκονσάλβες (73′ Ζιλ Ντίας), Έβερτον (83′ Τααράμπτ), Γιάρεμτσουκ (61′ Ράμος)

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Αδάν, Νέτο (66′ Πόρο), Ινάσιο, Φεντάλ, Ρέις, Ματέους (84′ Ουγκάρτε), Παλίνια, Εσγκάιο, Σαράμπια (88′ Νούνο Σάντος), Γκονσάλβες, Παουλίνιο (88′ Τομάς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς