18.9 C
Athens

Μπουρκίνα Φάσο – Τυνησία 1-0: Η βολίδα του Ουαταρά την έστειλε στους «4»

Για τέταρτη φορά στην ιστορία της, η Μπουρκίνα Φάσο βρίσκεται στις 4 καλύτερες ομάδες του Κόπα Άφρικα! Με μια πολύ μεστή εμφάνιση επιβλήθηκε με 1-0 της Τυνησίας και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Σενεγάλη – Ισημερινή Γουινέα.

Με πρωταγωνιστή τον Τζιμπρίλ Ουαταρά που πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ, η Μπουρκίνα Φάσο επιβεβαίωσε πως παραμένει μια εξαιρετική ομάδα στην Αφρική και πως απέναντι στην Τυνησία έχει τον τρόπο να κάνει τη ζημιά (το έχει πετύχει στο παρελθόν άλλες δύο φορές).

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ουαταρά έκανε καταπληκτική ενέργεια μετά από κάθετη πάσα και με τρομερό σουτ έγραψε το 1-0 που δεν απαντήθηκε ποτέ στο δεύτερο μέρος και παρότι ο σκόρερ του αγώνα αποβλήθηκε στο 82′ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: Κόφι, Καμπορέ, Σουμαΐλα Ουαταρά, Ταπσόμπα, Γιάγκο, Γκίρα, Τουρέ, Σανγκαρέ, Μπαγιάλα, Ντανγκό Ουαταρά, Τζιμπρίλ Ουαταρά (71′ Κονατέ)

ΤΥΝΗΣΙΑ: Σαΐντ, Ντρέγκερ, Ιφά, Μπρον, Χαντάντι (46′ Μααλούλ), Σλιμανέ (46′ Σλιτί), Σκίρι (84′ Ράφια), Λαϊντουνί, Μσάκνι, Τζαζίρι (75′ Τζεμπάλι), Καζρί

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς