19.1 C
Athens

Γκάμπια – Καμερούν 0-2: Ο Εκαμπί έστειλε την οικοδέσποινα στα ημιτελικά

Τα Λιοντάρια του Καμερούν εξασφάλισαν το εισιτήριο για την ημιτελική φάση με χαρακτηριστική άνεση απέναντι στην Γκάμπια (2-0) που είδε το όνειρο – και την υπέρβαση – να σβήνει στους «8» του Κόπα Άφρικα.

Η πιο παραγωγική ομάδα του φετινού τουρνουά βρήκε δύο γκολ με τον επιθετικό της Λιόν, Καρλ Τοκό Εκαμπί. Ο πρώην παίκτης της Βιγιαρεάλ έφτασε τα πέντε με αυτά που σημείωσε στο 50′ και στο 57′, ενώ πρώτος σκόρερ με έξι παραμένει ο Αμπουμπακάρ.

Ο Πιέρ Κούντε του Ολυμπιακού πέρασε στην αναμέτρηση στο 81ο λεπτό αντί του Ονγκλά, ενώ ο Ντεβί Επασί του ΟΦΗ έμεινε στον πάγκο. Θυμίζουμε πως στους «4» το Καμερούν θα τεθεί αντιμέτωπο με τον νικητή του ζευγαριού Αίγυπτος – Μαρόκο.

ΓΚΑΜΠΙΑ: Γκαγέ, Σούντμπεργκ (85′ Σισέι), Γκόμεζ, Κόλεϊ, Μόντου (56′ Μ. Μπάροου), Γιάνκο (56′ Ντάρμποου), Μπομπ, Μαρέ (83′ Τζομπ), Τουράι, Μπανταμόζι (56′ Ι. Κόλεϊ), Μπάροου

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ονανά, Καστελέτο, Ενγκαντό, Τολό, Ενγκαμαλέου (87′ Μπασογκόγκ), Γκουέ, Ανγκισά (87′ Νεγιού), Ονγκλά (81′ Κούντε), Φαΐ (84′ Εμπαΐσο), Αμπουμπακάρ, Εκαμπί (81′ Ενζιέ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς