18.8 C
Athens

Παναθηναϊκός – Αστέρας 0-1: «Χιονιάς» από την Τρίπολη έπνιξε τους Πράσινους! (vid)

Παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες, ο Αστέρας Τρίπολης σκόραρε στο 84' και άφησε... παγωτό τον Παναθηναϊκό κάνοντας άλμα εξάδας

Ο Αστέρας έχει πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού και το επιβεβαιώνει διαρκώς στις τελευταίες αναμετρήσεις! Οι Αρκάδες πανηγύρισαν τεράστιο τρίποντο στο «Α. Νικολαΐδης» απέναντι στους Πράσινους (0-1) και έκαναν άλμα πεντάδας αφού έφτασαν τους 29 βαθμούς και φορτσάρουν για τα πλέι οφ.

 

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς διατηρήθηκε για 7ο σερί ματς αήττητη απέναντι στους Πράσινους και μάλιστα βρήκε το γκολ της νίκης αγωνιζόμενη με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μουνάφο στο 74′.

 

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε ένα αποτέλεσμα-πισωγύρισμα που τον βάζει σε κίνδυνο ενόψει της συνέχειας αφού ακολουθούν απαιτητικές αναμετρήσεις μέσα στις επόμενες μέρες που θα κρίνουν και το πλασάρισμα του στην εξάδα. Από την άλλη, οι Αρκάδες έχουν αφήσει για τα καλά πίσω τους το κακό ξεκίνημα στη σεζόν και δείχνουν πως το τρένο της εξάδας το προλαβαίνουν άνετα και μάλιστα με καλό ποδόσφαιρο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο μέρος είχε πολύ κακό θέαμα και ο αργός ρυθμός βόλεψε τον Αστέρα ο οποίος αμύνθηκε υποδειγματικά με διπλή ζώνη άμυνας και έψαξε με βαθιές μπαλιές τον Σόνι στην αντεπίθεση. Ο Καμερουνέζος είχε μια πολύ καλή τελική προσπάθεια και έφτιαξε τη δεύτερη με κεφαλιά για το σουτ στην κίνηση του Τιλίκα που κατέληξε – και αυτό – στα χέρια του σταθερού Μπρινιόλι.

Από την πλευρά τους οι Πράσινοι απείλησαν με ένα σουτ του Παλάσιος που κόντραρε και ένα δύσκολο φαλτσαριστό σουτ του Αϊτόρ από τα δεξιά που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσιφτσή.

 

Η απουσία του τιμωρημένου Βιγιαφάνιες δεν επέστρεψε στους Πράσινους να είναι δημιουργικός και δη απέναντι σε μια τόσο κλειστή και οργανωμένη άμυνα. Οι στημένες φάσεις ήταν η μοναδική καθαρή πηγή απειλής και ο Φακούντο Σάντσες δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία με κεφαλιά που έφυγε πάνω από την εστία του Τσιφτσή.

Οι ισορροπίες διαταράχθηκαν στο 74ο λεπτό όταν ο Μουνάφο έκοψε την μπάλα με το χέρι στην προσπάθεια των Πράσινων για αντεπίθεση και ο Σιδηρόπουλος του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ρίσκαρε ρίχνοντας στο ματς τον Ιωαννίδη ως δεύτερο επιθετικό, αλλά ένα λάθος στοίχισε ακριβά στην ομάδα του στο 84′. Από την απομάκρυνση του Ατιένθα, ο Φακούντο Σάντσες έκανε κάκιστη εκτίμηση και χτύπησε τον Ριέρα που έπεσε κάτω για να δείξει ο Σιδηρόπουλος την άσπρη βούλα (αφού εξέτασε τη φάση στο VAR).

Ο Μπαράλες που μετρούσε σκάρτα δέκα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο ανέλαβε την εκτέλεση σημαδεύοντας το κέντρο της εστίας του Μπρινιόλι και έγραψε το 0-1 για την τέταρτη σερί νίκη των Αρκάδων με το ίδιο σκορ στο 2022.

Οι Πράσινοι έψαξαν με νευρικότητα την ισοφάριση, έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με την κεφαλιά του Σάντσες και το κακό σουτ του Λούντκβιστ ενώ σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Αϊτόρ στο 90′ καθώς ο Ισπανός ήταν εκτεθειμένος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-1

Σκόρερ: 84′ πεν. Μπαράλες

Γήπεδο: Α. Νικολαΐδης

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Κόκκινη: 74′ Μουνάφο

Κίτρινες: Χουάνκαρ, Παλάσιος, Ρουμπέν Πέρεθ / Σόνι, Μουνάφο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (46′ λ.τρ. Σάντσες), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο (88′ Λούντκβιστ), Αλεξανδρόπουλος (65′ Βιτάλ), Ρουμπέν Πέρεθ, Παλάσιος (76′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Καρλίτος

ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Τασουλής (73′ Άλβαρες), Μουνάφο, Βαλιέντε, Καπίγια (66′ Ριέρα), Σόνι (73′ Μπαράλες), Τιλίκα (89′ Ιγκλέσιας), Κρεσπί

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς