23.1 C
Athens

Μαρόκο – Μαλάουι 2-1: Το αδιανόητο φάουλ του Χακίμι έστειλε τους Μαροκινούς στους «8»! (vid)

Αν και ήταν φαβορί στη θεωρία, στην πράξη το Μαρόκο δυσκολεύτηκε για να φτάσει στους «8» του Κόπα Άφρικα. Η ομάδα του Χαλίλχοτζιτς επικράτησε με ανατροπή με 2-1 του Μαλάουι στη Γιαουντέ και περιμένουν να μάθουν τον νικητή του ζευγαριού Ακτή Ελεφαντοστού – Αίγυπτος. Το βέβαιο είναι πως ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται επικίνδυνα.

Το Μαλάουι άνοιξε το σκορ με ένα απίστευτο σουτ του Μανγκό στο 7′ που δεν είχε απάντηση από τον κατά τα άλλα εξαιρετικό τερματοφύλακα της Σεβίλλης, Γιασίν Μπουνού.

Η ισοφάριση ήρθε σε ένα σημείο που έκοψε τα πόδια των τυπικά φιλοξενούμενων, οι οποίοι αμύνονταν αρκετά καλά. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αμαλά έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και με μια δύσκολη κεφαλιά ο Εν Νεσιρί έκανε το 1-1.

 

Το δεύτερο μέρος μετατράπηκε σε μονόλογο με τους Μαροκινούς να φτάνουν το 72% σε κατοχή μπάλας αλλά το γκολ να το βρίσκουν από μια στημένη φάση σε ένα από τα κορυφαία γκολ του τουρνουά.

Ο Χακίμι από πολύ μεγάλη απόσταση εκτέλεσε το φάουλ και έστειλε την μπάλα στο παράθυρο της εστίας του ανήμπορου Τομού για το τελικό 2-1.

ΑΠΛΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ

 

ΜΑΡΟΚΟ: Μπουνού, Χακίμι, Αζέρ, Σαΐς, Μασίνα, Λουζά (80′ Μπαρκόκ), Αμαλά, Αμραμπάτ, Μπουφάλ (81′ Μουνίρ), Ελ Κααμπί, Εν Νεσιρί (88′ Αμπουκλάλ)

ΜΑΛΑΟΥΙ: Τομού, Σανουντί, Τσαζίγια (79′ Νταβιέ), Τσεμπεζί, Τσίρβα, Μαντινγκά (78′ Φοντιά), Ιντανά (80′ Ενγκαλαντέ), Μπαντά, Μονέ (45+4′ Φιρί), Μουγιαμπά (46′ Εμπουλού), Μανγκό

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς