20.6 C
Athens

Το «απλό» κόλπο της ΕΠΟ: Ο Ολυμπιακός μεσοβδόμαδα στον πάγο και οι δυο «εξυγιαντές» δίπλα στο τζάκι

Ο Χρήστος Υφαντής γράφει για το εμπνευσμένο σχέδιο της «ΕΠΟ του Παναή και του Τζακ» που ματαιώθηκε μετά την αυτονόητη και επιβεβλημένη απόφαση της Πολιτικής Προστασίας

Ένας τύπος αγνώστου επαγγέλματος και αγνώστου φορέα ασφάλισης με μόνιμο γραφείο στο Πάρκο Γουδή και οχτάωρη καθημερινή παρουσία κι ένας γραμματέας ειρηνοδικείου επιχείρησαν, εκμεταλλευόμενοι μια δοτή εξουσία που τους προσφέρθηκε επειδή είναι καλοί υπάλληλοι, να ανατινάξουν τον θεσμό του Κυπέλου για να εξυπηρετήσουν στεγνά και στυγνά τα συμφέροντα της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και να επηρεάσουν ευθέως τις εξελίξεις στο πρωτάθλημα.

Η αναβολή του αγώνα ρεβάνς του ΟΑΚΑ μεταξύ των δύο συνεταίρων στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε προοικονομηθεί από την περασμένη Παρασκευή. Τότε ξεκίνησαν τα σχετικά δημοσιεύματα χωρίς ποτέ να τα διαψεύσουν οι πρωταγωνιστές, αντίθετα κρυφογελούσαν στην ιδέα πως ο Ολυμπιακός (αυτός είναι πάντα ο στόχος) θα περνούσε ένα δύσκολο απόγευμα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό την ώρα που οι δύο Καππαδόκες θα την έβγαζαν πρίμα δίπλα στο αναμμένο τζάκι.

Η ΑΕΚ δεν ήθελε για κανένα λόγο να παίξει στην προκαθορισμένη ημερομηνία, χωρίς τους τρεις Ιρανούς, χωρίς τον βασικό τερματοφύλακα και με δυο-τρεις «βαρεμένους» από κορωνοϊό στην ομάδα και με το μομέντουμ να είναι εναντίον της και να απειλείται ευθέως ο μοναδικός της στόχος, δηλαδή το Κυπελάκι.

Στον ΠΑΟΚ, που έχει βλέψεις για το πρωτάθλημα, καλάρεσε η ιδέα να περιμένει ξεκούραστος τον Ολυμπιακό για το ματς της Κυριακής στην Τούμπα, που αν το χάσει χάνεται και το πρωτάθλημα κι ο Σαββίδης και όλη η χρονιά. Ένας Ολυμπιακός με αγώνα την Τετάρτη και δυο μέρες μόνο μετά για να βρει τα πατήματα του ενόψει της Τούμπας ήταν ένας «ευπρόσδεκτος» Ολυμπιακός.

Με τον Ολυμπιακό στην πίεση υπήρχε χρόνος για τους δύο να βρουν τι θα γίνει με το ματς για το Κύπελλο, καλή καρδιά να υπάρχει κι όλα γίνονται!

Το «κόλπο» ήταν απλό: η πάση θυσία αναβολή του αγώνα μεταξύ των δύο σε βάρος του τρίτου. Την υλοποίηση ανέλαβε (έτσι γίνεται πάντα)  το Πάρκο Γουδή, αυτό έχει το μαχαίρι και το πεπόνι, άλλωστε τόχει ξανακάνει το καλοκαίρι του 2020 με τον Τελικό που έγινε 12 Σεπτεμβρίου με τα ρόστερ της προηγούμενης χρονιάς και τον Παναή να «πλακώνεται» με την κόρη του.

Ετοιμάστηκαν επιμελώς τα σχέδια και ξεσκονίστηκαν οι διατάξεις του ΚΑΠ, αυτές που εγκρίθηκαν το καλοκαίρι για να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Ζαγοράκη και να δώσουν στον κ. Δανιήλ απεριόριστη εξουσία στον έλεγχο των διοργανώσεων, όλα εξελίσσονταν ομαλότατα μέχρις ότου κάποιος κάπου κάτι είπε, κάτι τραγούδησε ένας πουλάκι, το έμαθε ο τρίτος, τρελάθηκε με όσα του ετοιμάζουν και πήρε το όπλο του! Οι λεπτομέρειες από εκεί και πέρα δεν έχουν καμία σημασία! Το base story αυτό είναι.

Η εικόνα και μόνο ενός ταλαίπωρου Νίκα να διαλαλεί ότι εξέτασε τα δεδομένα (και τα μετεωρολογικά) της αγωνιστικής και αποφάνθηκε (ναι, ο Νίκας!) ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την διεξαγωγή των αγώνων Ολυμπιακός – Παναιτωλικός και Λαμία – Άρης ενώ υπάρχει για το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και το Αναγέννηση – Παναθηναϊκός, είναι για να την κορνιζάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο και να τη δείχνει στις επόμενες γενιές με την επισήμανση «μην καταντήσεις σαν τον Νίκα».

Τώρα θα αναρωτηθείτε «τι να κάνει κι ο έρμος ο Νίκας, αυτά του είπαν, αυτά έκανε» και μάλλον θα έχετε όλα τα δίκια του κόσμου, πάντα υπάρχει ένας Νίκας για όλες τις δουλειές, αλλά ακόμη και στις χειρότερες συνθήκες πάντα περιγράφεται ένα ποσοστό ατομικής ευθύνης.

Η σεμνή τελετή που ετοίμαζαν οι κύριοι Δανιήλ και Νίκας για να παραχώσουν στο χιόνι τον Ολυμπιακό έλαβε τέλος, η αγωνιστική (πλην του αγώνα Λαμία – Άρης) θα αναπρογραμματιστεί, οι ισορροπίες άλλαξαν και η αναλογία κερδισμένοι-χαμένοι τροποποιήθηκε, τώρα πάμε γι’ άλλα που κανένας δεν ξέρει τι θα φέρουν.

Γιατί όλα αυτά τα εξυγιαντικά εξελίχθηκαν στο Κύπελλο; Επειδή το ελέγχει η ΕΠΟ, η οποία επειδή έχει σε μεγάλη υπόληψη την αξιοπιστία των διοργανώσεων, όπως αυτοί που τη διοικούν την καταλαβαίνουν, ανάθεσε την υπεράσπιση της στον Δανιήλ και στον Νίκα και τους έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζουν μόνοι αυτοί πότε θα διεξαχθεί ένας αγώνας και πότε όχι τρεις μέρες πριν την ημερομηνία που έχει οριστεί επικαλούμενοι ό,τι γουστάρουν.

Που αλλού συμβαίνει αυτό, που αλλού ένας αγνώστου επαγγέλματος και ασφάλισης ερασιτέχνης έχει το απόλυτο δικαίωμα να αποφασίζει για την τύχη αγώνων επαγγελματικών ομάδων σαν Καίσαρας στο Κολοσσαίο για την τύχη των Χριστιανών απέναντι στα λιοντάρια με μια κίνηση του αντίχειρα;

Μόνο στην ΕΠΟ του Παναή και του Τζακ, που μπορεί να μην ξέρει ακόμη με ποιο καταστατικό λειτουργεί, αλλά ήξερε πολύ καλά το καλοκαίρι να υπονομεύει με κανονισμούς κομμένους και ραμμένους στα γούστα της εξυγίανσης τον Ζαγοράκη για να τον οδηγήσει στην απομόνωση και στην παραίτηση.

Υ.Γ. 1: Λεβέντες, πάρτε νερό μαζί σας, το μέλλον σας έχει πολλή ξηρασία!

Υ.Γ. 2: UEFA ακούει ή έχει χαθεί στις αγκαλιές της εξυγίανσης εκεί στα Β.Π.;

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ο ξένος Τύπος για την τεσσάρα του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ: «Σκληρό χτύπημα Μεντιλίμπαρ σε Έμερι»

Η ιστορική νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα έγινε πρώτο θέμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τους Άγγλους να γράφουν για το «βουνό» που έχει να ανέβει η ομάδα του Μπέρμιγχαμ ενόψει της ρεβάνς και τους Ισπανούς να στέκονται στη μάχη του Μεντιλίμπαρ με τον Έμερι στους πάγκους

Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός κρατάει ζωντανό τον στόχο της 15ης θέσης για την Ελλάδα

Οι Ερυθρόλευκοι άλωσαν με «τεσσάρα» την έδρα της Άστον Βίλα και ζουν με το όνειρο της πρόκρισης στον τελικό του Conference League, κρατώντας στις πλάτες τους την Ελλάδα που δίνει μάχη για την προνομιούχο 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA

Μεντιλίμπαρ: Σεβαστήκαμε την Άστον Βίλα και ήμασταν θαρραλέοι, είμαι περήφανος για την ομάδα μου

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε περήφανος για τον αγωνιστικό χαρακτήρα των παικτών του και το θάρρος που έδειξαν στο Μπέρμιγχαμ σε μια θρυλική βραδιά για τον σύλλογο, ενώ ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι