20.8 C
Athens

Επιτροπή Διερεύνησης για το χάος στην Αττική Οδό

Επιτροπή Διερεύνησης για την κατάσταση που προκλήθηκε τη Δευτέρα στην Αττική Οδό, όπου εγκλωβίστηκαν χιλιάδες οδηγοί εν μέσω έντονης κακοκαιρίας, προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Οι κυρώσεις που θα επιβληθούν από την επιτροπή είναι ανεξάρτητες από την αποζημίωση των 2.000 ευρώ ανά πολίτη που θα δοθεί από την εταιρεία.

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 65 του ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α’ 30) προβλέπεται ότι αν διακοπεί η κυκλοφορία σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, επιβάλλονται κυρώσεις σε φορείς επιφορτισμένους με τη λειτουργία ή/και τη συντήρηση του εν λόγω δικτύου, εφόσον ενέργεια ή παράλειψή τους συνετέλεσε στη διακοπή κυκλοφορίας.

Έτσι, η Επιτροπή διερευνά άμεσα τις ευθύνες του Παραχωρησιούχου ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. αλλά και του Λειτουργού ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ώστε να εισηγηθεί στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την επιβολή των αυστηρών κυρώσεων που προβλέπονται.

«Η τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, επιτάσσει να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις. Και αυτό θα γίνει», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς