15 C
Athens

Πέθανε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στους κρίκους, Σιλβέστερ Τσολάνι

Ένας από τους κορυφαίους γυμναστές στην ιστορία του ουγγρικού αθλητισμού έφυγε από τη ζωή χθες, Δευτέρα. Ο Σιλβέστερ Τσολάνι πέθανε στα 51 του χρόνια από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν και η σπουδαία γυμνάστρια Νάντια Κομανέτσι εξέφρασαν τη λύπη τους για τον θάνατο του χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους το 2000 στο Σίδνεϊ.

Τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχε νοσηλευτεί τον Δεκέμβριο λόγω της COVID-19 και είχε περάσει εβδομάδες σε αναπνευστήρα, δίχως ωστόσο να καταφέρει να βγει νικητής από την πιο κρίσιμη μάχη της ζωής του.

«Ο Ολυμπιονίκης αθλητής πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα όχι μόνο ως αθλητής, αλλά και ως εξαιρετικός σύζυγος και πολύ καλός πατέρας», δήλωσε η Ουγγρική Γυμναστική Ομοσπονδία.

«Ο Θεός να είναι μαζί σου πρωταθλητή», έγραψε ο Όρμπαν στα ουγγρικά στο Facebook, ενώ η πέντε φορές Ολυμπιονίκης, Κομανέτσι, είπε στο Twitter ότι η είδηση ήταν «πολύ θλιβερή».

Ο Τσολάνι κέρδισε επίσης το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2002 και το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς