18.2 C
Athens

Διευθυντής Αττικής Οδού: Ντρέπομαι για αυτήν την εικόνα – Οι ευθύνες θα αποδοθούν εν ευθέτω χρόνω

Για την απαράδεκτη εικόνα της Αττικής Οδού και τους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς εν μέσω έντονης κακοκαιρίας μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Φάνης Παπαδημητρίου, Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού.

«Βρίσκεται εδώ και ώρες σε εξέλιξη η προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό των οδηγών σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και τον Στρατό. Αυτή τη στιγμή έχουν μείνει περίπου 1000-1200 άτομα εκεί, με τους περισσότερους να έχουν απεγκλωβιστεί από το βράδυ.

Εδώ και 18 χρόνια είμαι Διευθυντής Κυκλοφορίας στην Αττική Οδό και ντρέπομαι για την εικόνα αυτή. Ζητάω συγγνώμη και ξέρω πως δεν είναι αρκετή. Οι ευθύνες θα αποδοθούν εν ευθέτω χρόνω», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, «η κακοκαιρία έφερε πρωτόγνωρες καταστάσεις καθώς η σφοδρή χιονόπτωση συνδυάστηκε για πρώτη φορά με τόσο πολλή κυκλοφορία στους δρόμους. Η διαφορά με τη Μήδεια είναι ότι τότε υπήρχε lockdown, ενώ χθες, όλος ο κόσμος ήταν στους δρόμους».

Ο διευθυντής της Αττικής Οδού τόνισε επίσης πως τη στιγμή που ξεκίνησε η σφοδρή χιονόπτωση στην Αττική Οδό βρίσκονταν 35 εκχιονιστικά, πολλά εκ των οποίων σύντομα εγκλωβίστηκαν μεταξύ των χιλιάδων αυτοκινήτων.

«Και 100 εκχιονιστικά να είχαμε, δε θα έφταναν», είπε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας πως «αυτή τη στιγμή προέχει να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο κι έπειτα να ανοίξουμε τον δρόμο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς