18.1 C
Athens

Νιγηρία – Τυνησία 0-1: Αποκλεισμός και πρόωρη επιστροφή του Ονιεκούρου στην Ελλάδα (vid)

Η Τυνησία αρκέστηκε στο ένα γκολ που πέτυχε κόντρα στη Νιγηρία (0-1) και με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε την πρόκριση στους «8» του Κόπα Άφρικα όπου θα αντιμετωπίσει την Μπουρκίνα Φάσο. Η έκπληξη στο συγκεκριμένο ζευγάρι είναι μεγάλη αφού η Νιγηρία προερχόταν από το 3/3 στον όμιλο!

Ο Χένρι Ονιεκούρου έμεινε στον πάγκο για τρίτο παιχνίδι, ενώ επιστρέφει στην Ελλάδα για να τεθεί στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό με μόλις 6′ συμμετοχής στο τουρνουά. Έτσι, θα είναι διαθέσιμος στην Τούμπα για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι δεν πρόσφερε τίποτα ανάλογο σε σύγκριση με το έτερο ματς της ημέρας, ανάμεσα σε Μπουρκίνα Φάσο και Γκαμπόν, καθώς οι ευκαιρίες – και δη οι σημαντικές – ήταν πολύ λιγότερες.

H Νιγηρία μπορεί να μετρούσε περισσότερες προσπάθειες έως εκείνη την ώρα, ωστόσο η Τυνησία ήταν αυτή όπου στο 47′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Γιουσέφ Εμσακνί με δυνατό σουτ και τον Οκόγιε να φέρει ευθύνη αφού δεν συγκράτησε την μπάλα.

 

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους στο 66′ έμειναν και με παίκτη λιγότερο, αφού ο Ιγουόμπι – με την βοήθεια του VAR – αποκόμισε μία κόκκινη κάρτα και είδε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια μόλις πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς! Η Τυνησία δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει το προβάδισμα της και να πάρει την πρόκριση.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Οκόγιε, Άϊνα, Τροστ-Εκόνγκ, Ομερούο, Ζαϊντού, Εντιντί, Αρίμπο (88′ Μούσα), Σιμόν, Ιχεανάτσο (59′ Ιγουόμπι), Τσουκουέζε (75′ Σαντίκ), Αβονίγι (60′ Ολαγίνκα)

ΤΥΝΗΣΙΑ: Μπεν Σαΐντ, Ντρέγκερ, Ιφά, Ταλμπί, Χανταντί, Λαϊντουνί, Σκιρί, Σλιμανέ (90+4′ Ρεκίκ), Ραφιά (69′ Σλιτί), Εμσακνί (86′ Καζρί), Τζαζιρί (86′ Ζεμπαλί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς