17.7 C
Athens

Μπουρκίνα Φάσο – Γκαμπόν 1-1 (7-6 πεν.): Δραματική πρόκριση στους «8» μ΄ (vid)

Σε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια  του φετινού Κόπα Άφρικα, η Μπουρκίνα Φάσο κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι, κόντρα στο Γκαμπόν, με το παιχνίδι να λήγει 1-1 στην κανονική του διάρκεια.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε πραγματικό «ροντέο» περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων χαμένο πέναλτι, αυτογκόλ στο 90+, δύο ακυρωθέντα τέρματα, κόκκινη κάρτα και εν συνεχεία πρόκριση στην… ρωσική ρουλέτα.

Η Μπουρκίνα Φάσο μπήκε με το «αριστερό» στο ματς, αφού ο Μπερνάντ Τραορέ δεν κατάφερε να ευστοχήσει από την λευκή βούλα στο 15ο λεπτό. Ωστόσο, περίπου ένα τέταρτο αργότερα το γούρι για τον παίκτη άλλαξε και ο ίδιος σκόραρε πραγματοποιώντας ένα πολύ όμορφο σουτ.

Στο 42ο λεπτό το Γκαμπόν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με τον Μπουμπέντζα, όμως με την χρήση VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, στο 67′ έμειναν και με παίκτη λιγότερο, αφού ο Ομπίσα είδε την δεύτερη κίτρινα κάρτα και κατ’ επέκταση τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Η λύτρωση για το Γκαμπόν ήρθε τελικά στο 90+1 όταν η μπάλα έκανε επαφή με τον Γκουίρα και κατέληξε σε αυτογκόλ, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί το πολυπόθητο γκολ ήρθε για τους γηπεδούχους στο 102′, όμως το τέρμα του Ταπσόμπα ακυρώθηκε από τον διαιτητή ως οφσάιντ και το παιχνίδι εν τέλει οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Και για όσους επέζησαν από αυτό το συναρπαστικό παιχνίδι, η «ρωσική ρουλέτα» επιφύλασσε νέα… καρδιακά. Δύο φορές είχε την ευκαιρία η Μπουρκίνα Φάσο να εκμεταλλευτεί τις αστοχίες του αντιπάλου της και δύο φορές απέτυχε να πάρει το εισιτήριο για την φάση των «8». Αυτό εν τέλει ήρθε με την εύστοχη εκτέλεση του Ουεντραόγκο, ο οποίος έφερε τους πανηγυρισμούς στο «στρατόπεδο» των γηπεδούχων και μία θέση στον επόμενο γύρο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς