18.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Σπάει το απόλυτο του Βατσλίκ

Για πρώτη φορά σε αγώνα της Super League, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί χωρίς τον βασικό του τερματοφύλακα, ο οποίος μετρούσε το απόλυτο των συμμετοχών μέχρι στιγμής

Ο Τόμας Βατσλίκ θα απουσιάσει για πρώτη φορά από παιχνίδι Πρωταθλήματος ύστερα από 17/17 εμφανίσεις μέχρι στιγμής στη Super League, μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Κώστα Μανωλά στην προπόνηση της Παρασκευής (21/1) και τον τραυματισμό του στο κεφάλι.

O Tσέχος τερματοφύλακας μπορεί να μην έχει εντυπωσιάσει και να μην έχει δώσει το κάτι παραπάνω, αλλά σε γενικές γραμμές είναι σταθερός και αξιόπιστος, ενώ έχει αποφύγει τα κραυγαλέα λάθη. Έτσι και αλλιώς, πρόκειται για έναν ποιοτικό τερματοφύλακα, που δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Έχει «δέσει» με την άμυνα και το υπόλοιπο σύνολο.

Άλλωστε, ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που έχει δεχθεί μονοψήφιο αριθμό γκολ στην ελληνική Λίγκα (9 τέρματα σε 17 αγώνες), ενώ εντός έδρας ο Σύλλογος διαθέτει την καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος, με μόλις 3 γκολ παθητικό (11-3 τα τέρματα) σε 8 αγώνες (6-2-0). Ο 32χρονος διεθνής έχει ως highlight την απόκρουση πέναλτι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με το αποτέλεσμα 0-0 κόντρα στο Βόλο (28/11/21, 2-1). Είχε υποπέσει ο ίδιος στην παράβαση, ανατρέποντας τον Ρεγκατέν σε αντεπίθεση και αποκρούοντας την εκτέλεση του φαν Φέερτ στη δεξιά γωνία της εστίας του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει να καλυφθεί με επάρκεια το κενό του Βατσλίκ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς ο Ολυμπιακός παραμένει χωρίς νίκη μέσα στο 2022 και αυτό πρέπει να αλλάξει στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα (23/1, 19:30) για τη 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Οι Ερυθρόλευκοι δίνουν τον πρώτο αγώνα τους στο Καραϊσκάκης για το νέο έτος και θέλουν να διατηρήσουν τη διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες τους.

Ο προπονητής των Πρωταθλητών Ελλάδας δεν έμεινε ευχαριστημένος από τον Έγκμουντουρ Κρίστινσον στο Αγρίνιο, στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου απέναντι στον Παναιτωλικό (19/1, 2-1). Ο Ισλανδός δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Έτσι, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης έχει βάσιμες πιθανότητες να πραγματοποιήσει την πρώτη του συμμετοχή στη φετινή Super League, έχοντας τέσσερις συμμετοχές στη σεζόν, στα καλοκαιρινά προκριματικά του Champions League. O 19χρονος τερματοφύλακας βρίσκεται ανάμεσα στη δεύτερη και την πρώτη ομάδα, αλλά ουδέποτε ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού έχασε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς