23.3 C
Athens

Περ – Τσιτσιπάς 1-3: Με φόρα, ποιότητα και πάθος στους «16» του Australian Open o Στέφανος

Ο Έλληνας πρωταθλητής ζορίστηκε παραπάνω απ' όσο θα περίμενε και ο ίδιος κόντρα στον Γάλλο τενίστα όμως με μία ολοκληρωτική και γεμάτη αποφασιστικότητα εμφάνιση κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στη φάση των «16» του grand slam της Μελβούρνης

Σε μία πραγματική μάχη τριών και κάτι ωρών ο Στέφανος Τσιτσιπάς βγήκε αλώβητος πετώντας εκτός συνέχειας τον Γάλλο Μπενουά Περ (νο.56) και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στη φάση των «16» του φετινού Australian Open.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δυσκολεύτηκε παραπάνω απ’ όσο θα περίμενε και ο ίδιος κόντρα στον Γάλλο αντίπαλό του, είδε τα τρία τελευταία σετ να παίζονται σε ένα τεντωμένο σχοινί αλλά στο τέλος ανέδειξε την κλάση του, κράτησε την ψυχραιμία του και πανηγύρισε τη νίκη-πρόκριση μπροστά σε εκατοντάδες Έλληνες στη Μελβούρνη. Σπουδαίο ματς με ποιοτικά χτυπήματα και έναν Στέφανο που δείχνει να βρίσκει ρυθμό και μοιάζει ικανός να φτάσει μακριά σε ένα τουρνουά που του ταιριάζει απόλυτα.

Σε ένα ματς με τρελό ρυθμό και λιγοστά λάθη από τους δύο τενίστες, ο «Τσίτσι» ήταν αυτός που επιβίωσε, κρατώντας το σερβίς του και κάνοντας ένα εξαιρετικά χρήσιμο μπρέικ στα δύσκολα σημεία του τέταρτου και τελευταίου σετ.

Από την άλλη, ο Περ αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, δεν παράτησε στιγμή το ματς και αν εξαιρέσει κανείς το μάλλον εύκολο για τον Τσιτσιπά πρώτο σετ (3-6) διεκδίκησε με αξιώσεις και επιμονή κάθε πόντο του αγώνα, μέχρι και στο τάι-μπρέικ του τρίτου σετ.

Το τελικό σκορ (1-3) φανερώνει μία μικρή πίεση για τον Έλληνα πρωταθλητή που παρά την εξάντληση δεν έχασε στιγμή τη συγκέντρωσή του και την ερχόμενη εβδομάδα θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στην τελική οχτάδα του grand slam της Αυστραλίας.

ΤΑ ΣΕΤ: 6-3, 7-5, 6-7(2), 6-4

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς