22.7 C
Athens

Τι ματσάρα ήταν αυτή!

Σε ένα σούπερ ματς, Πανιώνιος και ΟΦΗ ήρθαν ισόπαλοι με 2-2 στη Νέα Σμύρνη, στην πρεμιέρα τους στη Σούπερ Λιγκ

Πανιώνιος και ΟΦΗ πρόσφεραν χορταστικό θέαμα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο σημειώθηκαν όλα τα γκολ και αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2) στην πρεμιέρα τους στη Σούπερ Λιγκ!

Καταπληκτικό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη. Ματσάρα! Πανιώνιος και ΟΦΗ ξεδίπλωσαν στο… χορτάρι όλες τις αρετές που έχουν και προσέφεραν μοναδικό θέαμα στους, τυχερούς, φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης. Δεν ήταν μόνο τα τέσσερα γκολ που μπήκαν, δύο για κάθε ομάδα, ήταν ο «τρελός ρυθμός» σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το τελικό 2-2 κρίνεται δίκαιο, αν και οι δύο ομάδες, βάσει των ευκαιριών που δημιούργησαν, θα μπορούσαν να είχαν πάρει το μέγιστο των βαθμών. Τελικά πήραν από έναν βαθμό, μοιράστηκαν την υπεροχή, τις ευκαιρίες, τα πάντα!

Ο ΟΦΗ του Νίκου Παπαδόπουλου πήρε έναν πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό και έδειξε ότι ήρθε για να μείνει στη Σούπερ Λιγκ. Οι δύο Αργεντινοί που απέκτησε, ο Νέιρα και ο Μεγιάδο θα κάνουν τη διαφορά. Ιδίως ο Νέιρα είναι παιχτούρα! Σημείωσε και τα δύο γκολ (στο πρώτο με τη… συνδρομή και του Κούρντι), έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες και γενικά ήταν μέσα σε όλα.
Από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος είχε σε σπουδαία βραδιά τον Σπιριντόνοβιτς που όσο άντεξε ήταν ο δημιουργός του παιχνιδιού των κυανέρυθρων.

Η «αχίλλειος πτέρνα» των γηπεδούχων ήταν η δεξιά αμυντική τους πλευρά, εκεί που ο Κούρντι έμεινε εκτεθειμένος αρκετές φορές από τις αργές επιστροφές των συμπαικτών του. Από την πλευρά του «χτύπησε» ο ΟΦΗ αφού δημιούργησε υπεραριθμίες με τους Κοροβέση- Κουτσιανικούλη που από την πλευρά τους έφτιαχναν «τριγωνάκια» πότε με τον Νέιρα και πότε με τον Πλατέλλα.
Αυτό το «τρελό παιχνίδι» ήταν το καλύτερο (ως τώρα) στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ.

Το «χορταστικό» πρώτο ημίχρονο
Καταιγιστικός ήταν ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά και μέχρι το 20’ ήταν το «αφεντικό» στον αγωνιστικό χώρο. Οι κυανέρυθροι άνοιξαν το σκορ στο 9’ με τον Μασούρα και έχασαν αρκετές ευκαιρίες με τον Κεϊτά (11’), τον Σπιριντόνοβιτς (13’) και Ντουρμισάι (17’). Σε όλες τις περιπτώσεις ο Στρέζος έκανε σωτήριες αποκρούσεις και κράτησε το σκορ. Τα κενά που είχε ο ΟΦΗ στη μεσαία γραμμή και η έλλειψη αλληλοκάλυψης τα εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι.

Η ομάδα της Κρήτης, μετά και τις έντονες παρατηρήσεις του Νίκου Παπαδόπουλου, ισορρόπησε το παιχνίδι και άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Παράλληλα άρχισε να χρησιμοποιεί τα δικά της όπλα. Ο ΟΦΗ σημάδεψε την δεξιά πλευρά άμυνας του Πανιώνιου, εκεί που οι Κοροβέσης – Κουτσιανικούλης έβαλαν στη… μέση τον Κούρντι και δημιούργησαν υπεραρθμία και χτύπησαν τους γηπεδούχους. Ο εκπληκτικός Νέιρα σκόραρε δύο φορές, την πρώτη με την βοήθεια και του Κούρντι στο 23’ και με εκπληκτικό δεξί βολέ στο 26’ έφερε τα πάνω κάτω.
Ο Πανιώνιος «απάντησε» λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου όταν από φάουλ του Σπιριντόνοβιτς ο Στρέζος απέκρουσε και ο Σταυρόπουλος με κεφαλιά (από κανονικά θέση) ισοφάρισε (2-2).

Με ευκαιρίες, αλλά χωρίς γκολ το β’ ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πάλι δυνατά και με κινητήριο μοχλό τον Σπιριντόνοβιτς κέρδισαν τη μάχη της μεσαίας γραμμής, χωρίς όμως να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε κάποιο γκολ. Η σημαντικότερη ευκαιρία που δημιούργησαν και μάλιστα διπλή ήταν στο 64’ όταν ο Στρέζος απέκρουσε σωτήρια τα σουτ των Σπιρινόνοβιτς και Κότσιτς. Ο Σπιριντόνοβιτς μετά το 70’ κουράστηκε και παραχώρησε τη θέση του στον Μανθάτη.

Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο με την πάροδο του χρόνου ο ΟΦΗ ισορρόπησε και δημιούργησε τις δικές του ευκαιρίες με τους Νέιρα (59’), Βουό (70’), Πλατέλλα (74’).
Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να πάρει τους τρεις βαθμούς στη μεγάλη ευκαιρία του Μπανανά στο 80’. Ο Καμερουνέζος μόνος απέναντι από τον Στρέζο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Και ο ΟΦΗ όμως είχε εξαιρετική ευκαιρία να σκοράρει στο 85’ όταν από σουτ του Ντίνα η μπάλα έγλειψε το δεξί δοκάρι του Μανοΐλοβιτς και έφυγε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα πάλι ο πορτιέρε του Πανιωνίου απέκρουσε σουτ του Νέιρα.
Λίγο πριν το φινάλε ο Στρέζος απέκρουσε τη βολίδα του Καμαρά και κράτησε το σκορ στο 2-2.

Οι δύο ομάδες στο β’ ημίχρονο δεν είχαν την φρεσκάδα του πρώτου ημιχρόνου, κάτι αναμενόμενο, όμως άφησαν πολλές υποσχέσεις για τη φετινή σεζόν. Οι δύο προπονητές επιδίωξαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, χωρίς σκοπιμότητες οι ομάδες τους και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όταν σημειώθηκαν και τα τέσσερα γκολ του παιχνιδιού!
Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας

Πανιώνιος (Ανιγκό): Μανοΐλοβιτς, Κούρντι, Κόστιτς, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Κόρμπος( 86’ Σίντι Άλι), Κεϊτά, Ντομίνγκες, Σπιριντόνοβιτς (74’ Μανθάτης), Ντουρμισάι, Μασούρας (74’ Καμαρά).

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Κουτσιανικούλης( 83’ Σασί), Βουό, Πλατέλλας (83’ Ντίνας), Κομεσίδης, Παπαστεριανός, Μεγιάδο(63’ Κυριακίδης), Κοροβέσης, Νέιρα, Ποτουρίδης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς