17 C
Athens

Ποινική δίωξη στον ιερέα για τον βιασμό ανήλικης – Ερευνώνται κι άλλες καταγγελίες

Αντιμέτωπος με βαρύτατο κατηγορητήριο που αφορά βιασμό κοριτσιού συνελήφθη, έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε από ανακριτή, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, ο ιερέας που θα απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται την Τρίτη το πρωί.

Ο ιερέας ήρθε ενώπιον των Αρχών μετά τη δίωξη που ασκήθηκε χθες από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο που κινήθηκε ταχύτατα αμέσως μόλις παρέλαβε και μελέτησε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων που φέρονται να έχουν διαπραχθεί σε βάρος ανήλικου θύματος. Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κληρικού αφορά κατηγορίες για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό που φέρεται να σχετίζεται με φωτογραφίες που -κατά τη δικογραφία- ο κατηγορούμενος ζητούσε να του στέλνει το κορίτσι.

Η δικογραφία φέρεται να περιγράφει σοκαριστικά στοιχεία που προέκυψαν από την κατάθεση της παθούσας με τις πράξεις να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020, όταν ήταν 14 με 15 ετών, έως τα 16.

Το κορίτσι τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται πως εκμυστηρεύτηκε στη θεία της όσα είχαν συμβεί με τον κληρικό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνώνται κι άλλες καταγγελίες κοριτσιών ενάντια στον ιερέα, που φαίνεται πως προσέγγιζε τα θύματά του στο κατηχητικό, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του έδειχναν, λόγω της ιδιότητάς του.

Ο 37χρονος μετήχθη σήμερα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς