17.6 C
Athens

Σφαιρόπουλος: Είχαμε χρόνο να δουλέψουμε, δώσαμε χαρά στους φιλάθλους μας

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν πανευτυχής μετά τη νίκη της Μακάμπι απέναντι στον Ολυμπιακό στα 90ά γενέθλια του συλλόγου και εξήγησε πως ήταν υποδειγματική η διαχείριση των ομαδικών φάουλ ενώ στάθηκε στον τρόπο που διαχειρίστηκαν τον Άντε Ζίζιτς οι συμπαίκτες του.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε στο πρώτο παιχνίδι του 2022, που ο σύλλογος γιορτάζει τα 90ά γενέθλιά του. Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε μετά από οκτώ σερί ήττες και παίξαμε με τον τρόπο που μου αρέσει και θέλω. Κρατήσαμε την κορυφαία επίθεση της EuroLeague στους πόντους ανά κατοχή στους 69 πόντους. Στα πρώτα έξι λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε κι αυτό νομίζω πως ήταν το κλειδί για να κερδίσουμε. Συνεχίζουμε, θέλουμε να παίζουμε βάσει των συνηθειών που έχουμε. Είμαι χαρούμενος επίσης που δώσαμε χαρά στους φιλάθλους μας.

Όταν δεν κάνεις προετοιμασία, δεν μπορείς να ελέγξεις απόλυτα πώς θα λειτουργήσει η ομάδα. Δεν έχουμε προπονήσεις μέσα στη σεζόν για να βελτιωθούμε όσο θέλουμε. Σε αυτή την περίοδο του κορωνοϊού, είχαμε μεν κάποια προβλήματα, γιατί δεν μπορούσαμε πάντα να κάνουμε προπόνηση στο πέντε εναντίον πέντε. Μπορέσαμε όμως να δουλέψουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Αυτό ήταν ίσως το καλύτερο παιχνίδι μας όσο είμαι στη Μακάμπι στο πώς διαχειριστήκαμε τα ομαδικά φάουλ. Είχαμε χρόνο να δουλέψουμε αυτό το διάστημα. Δεν είναι δικαιολογία το ότι δεν κάναμε καλή προετοιμασία.

Ο Άντε Ζίζιτς παίζει πραγματικά καλά φέτος. Έχει μεγάλη παρουσία κοντά στο καλάθι, σε άμυνα και επίθεση. Σήμερα οι συμπαίκτες του, τον εκμεταλλεύτηκαν σωστά, με τον τρόπο που του έδιναν την μπάλα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς