17.7 C
Athens

Το πάλεψε ο Κύργιος, αλλά ο Μεντβέντεφ είναι σπουδαίος: 3-1 ο Ρώσος και συνεχίζει στο AO

Ο Νικ Κύργιος το πάλεψε όσο μπορούσε, βοηθούμενος και από μια εξέδρα που έφερνε περισσότερο με ποδοσφαιρικό γήπεδο παρά σε ένα διάσημο κορτ του τένις όπως είναι η Ροντ Λέιβερ Αρένα. Όσο κι αν προσπάθησε όμως, ήταν αδύνατον να νικήσει ένα σαφώς ανώτερο τενίστα σαν τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος χρειάστηκε ένα τριωράκι για να λυγίσει την αντίσταση του Ελληνοαυστραλού, χάνοντας μάλιστα το τρίτο σετ από τον αντίπαλό του. Στο τέταρτο σετ η μεγάλη κλάση του νο.2 τενίστα στον κόσμο μίλησε, το ίδιο και η εξαιρετική φυσική του κατάσταση που του επέτρεψε να παραμείνει φρέσκος όσο ο Κύργιος έμοιαζε να… ρετάρει μετά την υπερπροσπάθεια που του απέφερε ένα κερδισμένο σετ.

Με 3-1 σετ (7-6(1), 6-4, 4-6, 6-2) ο Μεντβέντεφ συνεχίζει την πορεία του προς τον τελικό, αφού τα πράγματα το έφεραν έτσι ώστε να θεωρείται πια ένα από τα μεγάλα φαβορί, αν όχι το μεγαλύτερο, από τη στιγμή που ο Νόβακ Τζόκοβιτς απελάθηκε από την Αυστραλία. Ο Ρώσος είναι ο άνθρωπος που κατέκτησε το US OPEN πριν από μερικούς μήνες και αυτή του η επικράτηση σε μια επιφάνεια παρόμοια με των κορτ του Αυστραλιανού Όπεν δίνει στον 25χρονο τενίστα έξτρα αυτοπεποίθηση ενόψει συνέχειας.

Στον τρίτο γύρο του γκραν σλαμ της Μελβούρνης ο Μεντβέντεφ θα αντιμετωπίσει τον 26χρονο Ολλανδό Μπότικ Φαν ντε Ζάντσουλπ, νο.57 στην παγκόσμια κατάταξη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς