19.3 C
Athens

Παρατείνονται ως τις 30 Ιανουαρίου τα μέτρα, σε ισχύ το πλαφόν 1.000 θεατών στα γήπεδα

Ακόμα μια εβδομάδα παράταση πήραν από την κυβέρνηση τα περιοριστικά μέτρα του κορωνοϊού που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά τα Χριστούγεννα.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε να παραμείνουν τα μέτρα ως το τέλος Ιανουαρίου (30/1) και η κυβέρνηση αποδέχθηκε την εισήγηση με αποτέλεσμα στα γήπεδα να παραμένει το πλαφόν των 1.000 θεατών.

 

Μέχρι το τέλος του μήνα η εστίαση θα συνεχίζει να κλείνει στις 12 το βράδυ, δεν θα υπάρχει μουσική και όρθιοι πελάτες, ενώ στα τραπέζια θα κάθονται 6 άτομα. Παράλληλα, παρατείνεται επίσης και η τηλεργασία έως 50% για το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

«Η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει και είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε όλο το φαινόμενο να υπάρξει παράταση των μέτρων» τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα να σταθμίσουμε τα δεδομένα, να έχουμε ακόμη μια εβδομάδα από την λειτουργία των σχολείων για να δούμε πως δούλεψε όλο αυτό και τη αντανάκλαση έχει σε ότι αφορά την κοινότητα» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς