22.6 C
Athens

Δικαίωση για Λεβαντόφσκι: Αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς από τη FIFA!

Ο Πολωνός «killer» της Μπάγερν βρήκε την παρηγοριά του για τη χαμένη Χρυσή Μπάλα μέσα από την δεύτερη σερί κατάκτηση του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς στα βραβεία της FIFA

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πήρε το βραβείο της… παρηγοριάς μετά τη χαμένη Χρυσή Μπάλα από τον Λιονέλ Μέσι έναν μήνα νωρίτερα, σε μία προσωπική δικαίωση για τον Πολωνό «killer» που έσπασε κάθε ρεκόρ και φέτος.

Δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση για τον άσο της Μπάγερν Μονάχου, ακολούθησαν οι Μέσι και Σαλάχ στη διαδικασία.

Ο Πολωνός στράικερ των Βαυαρών κατέρριψε ακόμη ένα μυθικό ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ μέσα στη χρονιά που πριν λίγες ημέρες αφήσαμε πίσω μας, ήταν ο απόλυτος σκόρερ στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και δικαίως παίρνει στο σπίτι του ένα ακόμη βραβείο από τα FIFA The Best Awards, μετά την κατάκτησή του και το 2020.

Δεύτερη θέση για τον Λιονέλ Μέσι, που βέβαια μέσα στον Δεκέμβριο κέρδισε την έβδομη Χρυσή Μπάλα της τεράστιας καριέρας του, κάτι που από μόνο του τον παρηγορεί.

Στις γυναίκες, το βραβείο της κορυφαίας κατέληξε στα χέρια της Αλεξία Πουτέγιας, που στην κυριολεξία τα σήκωσε όλα πέρυσι με την Μπαρτσελόνα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, ενώ είχε κερδίσει και το αντίστοιχο βραβείο από την λαμπερή τελετή του France Football έναν μήνα νωρίτερα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς