20.4 C
Athens

Χωρίς ρεύμα από τα ξημερώματα η Ύδρα

Προβλήματα και στην υδροδότηση • Ο ΔΕΔΔΗΕ μεταφέρει ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη στο νησί για την περίπτωση που αργήσει η αποκατάσταση

Χωρίς ρεύμα έχει μείνει η Ύδρα από τις 3 τα ξημερώματα από άγνωστη έως τώρα αιτία σε μια εποχή που όπως είναι λογικό «βουλιάζει» από τουρισμό με αποτέλεσμα το πλήγμα να είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Προβλήματα παρουσιάζονται και στην υδροδότηση του νησιού, αφού λόγω της διακοπής ρεύματος δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια και μάλιστα έχει γίνει επικοινωνία με το Πολεμικό Ναυτικό, προκειμένου να μεταφέρει νερό στο νησί με υδροφόρα πλοία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για τα αίτια που προκάλεσαν την βλάβη που φαίνεται να οφείλεται στο δίκτυο διανομής και όχι στη διασύνδεση του νησιού, ενώ τεχνικοί εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος. Το έργο τους ωστόσο μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς ως γνωστόν, η Ύδρα είναι ένα νησί όπου δεν επιτρέπονται οχήματα.

Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει για τον τουρισμό ένα νησί σαν την Υδρα να μην έχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό, αλλά τι σημαίνει και για τους επαγγελματίες του νησιού, καθώς είναι υπερβολικά πολλές οι ώρες για να αντέξουν τα ευπαθή προϊόντα χωρίς ψυγεία.

Τι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ για το μπλακ- άουτ

Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ.) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες -καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος- το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

Σημειώνεται ότι το μπλακ άουτ στο νησί του Αργοσαρωνικού έρχεται μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στην Παλλήνη που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ρεύμα επί ώρες η μισή Αττική.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς