23.5 C
Athens

Μπιλμπάο – Ρεάλ 0-2: Οι Βάσκοι παρέδωσαν το Super Cup στη Βασίλισσα!

Ο Κάρλο Αντσελότι κατέκτησε τον 5ο του τίτλο στη Ρεάλ στον τελικό απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Ριάντ - Έφτασε τα 12 Super Cup η Βασίλισσα που φορτσάρει και για τα υπόλοιπα εγχώρια τρόπαια

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο παρέδωσε το στέμμα της και το Super Cup στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι με μεστή εμφάνιση στον τελικό του Ριάντ επιβλήθηκαν με 2-0 των Βάσκων και κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο τους στην επιστροφή του Κάρλο Αντσελότι στον σύλλογο.

H Ρεάλ έφτασε τους 12 τίτλους και είναι μόλις έναν πίσω από την Μπαρτσελόνα ενώ κατέκτησε το δεύτερο Super Cup την τελευταία διετία.

Για τον Ιταλό προπονητή αυτός ήταν ο 5ος του τίτλος και ο πρώτος του στη θητεία του στη Ρεάλ η οποία είναι σε καλό φεγγάρι και το επιβεβαίωσε στη Σαουδική Αραβία όπου μετά την Μπαρτσελόνα επικράτησε εύκολα και κόντρα στην Μπιλμπάο.

Ο Μόντριτς με ένα καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έπειτα από το στρώσιμο της μπάλας του Ροντρίγκο άνοιξε το σκορ στο 38′, με τον Μπενζεμά να ευστοχεί στο 52′ στο πέναλτι που κέρδισε για το 2-0 και να φτάνει τα 18 γκολ κόντρα στους Βάσκους που αποτελούν το αγαπημένο του θύμα!

Η Μπιλμπάο θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς στο 87′ όταν ο Μιλιτάο έκανε χέρι στην προσπάθεια του να ανακόψει την μπάλα που πήγαινε προς τα δίχτυα και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι με τον Ραούλ Γκαρθία όμως να σουτάρει στο κέντρο και τον Κουρτουά να κάνει την επέμβαση με το πόδι.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Βάθκεθ (90+1′ Νάτσο), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ροντρίγκο (64′ Βαλβέρδε), Βινίσιους (86′ Μαρσέλο), Μπενζεμά

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Ντε Μάρκος, Γεράι, Ινίγο Μαρτίνεθ, Μπαλενθιάγα (58′ Γιούρι), Μπερενγκέρ (46′ Νίκο Γουίλιαμς), Ντάνι Γκαρθία, Θαράγα (58′ Βέσγα), Μουνιαΐν (81′ Σεράνο), Ινιάκι Γουίλιαμς, Σανθέτ (58′ Ραούλ Γκαρθία)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς