21.1 C
Athens

Φέστα: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ανήκουν στο επίπεδο μεσαίων ομάδων της Serie A

Ο πρώην τεχνικός του Απόλλωνα, Τζιανλούκα Φέστα, θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και ότι όλοι μαζί θα βρίσκονταν στη μέση της βαθμολογίας της Serie A...

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρόμα παραχώρησε ο πρώην προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, Τζιανλούκα Φέστα, με αφορμή το επικείμενο παιχνίδι των Τζιαλορόσι με την Κάλιαρι. Ο Ιταλός είχε φορέσει ως ποδοσφαιριστής στο παρελθόν και τις φανέλες των δύο συλλόγων.

Η κουβέντα έφτασε στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον Ιταλό να αναφέρεται στο «χάσμα» των μεγάλων ομάδων με τις μικρές, υπογραμμίζοντας πως η διαφορά που έχουν είναι χαοτική ενώ έφτασε στο σημείο να βάζει στην ίδια ζυγαριά τον Ολυμπιακό με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και να επισημαίνει πως πρόκειται για ομάδες που βρίσκονται στο επίπεδο των μεσαίων ομάδων της Serie A!

Παράλληλα, υποστήριξε πως οι κερκίδες στα γήπεδα της Ελλάδας αδειάζουν, τονίζοντας ωστόσο πως οι οπαδοί παραμένουν αρκετά ένθερμοι.

«Οι πιο γνωστές ομάδες, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, είναι πολύ υψηλότερου επιπέδου από τις άλλες. Κάνοντας μια σύγκριση με την Ιταλία, οι προαναφερθέντες σύλλογοι είναι στο ίδιο επίπεδο με τις μεσαίες ομάδες της Serie A. Όλες οι υπόλοιπες , από την άλλη, είναι στο επίπεδο των ομάδων της Serie B. Υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση αγωνιστικά αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Ένας σύλλογος σαν αυτόν που δούλεψα, θα δώσει σε έναν προπονητή το πολύ 100.000 ευρώ», ανέφερε αρχικά και εν συνεχεία αναφέρθηκε στους οπαδούς:

«Όμως ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα μπορεί να βρεθεί μία ομοιότητα και αυτή είναι το πόσο «θερμά» σε υποστηρίζουν οι οπαδοί. Βέβαια τα γήπεδα (σ.σ. στην Ελλάδα) αδειάζουν ολοένα και πιο πολύ. Παντού!»

Τέλος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ισοπαλία του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Ολυμπιακό, λέγοντας: «Με μια ομάδα νεαρών παικτών καταφέραμε να φέρουμε ισοπαλία σε ένα πολύ περίπλοκο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς